28 apr 2023

PROSLAVA 21.MAJA  IDEALNA PRILIKA ZA PREDSTAVLJANJE KULTURNOG NASLEĐA MANJINSKIH NARODA

0 Comment
Predśednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović je razgovarao sa ministrom  Ludskih i manjinskih prava gospodinom Fatmirom Đekom.
Tema razgovora je bila ovogodišnje obilježavanje 17. godina od  obnove nezavisnosti Crne Gore koje će naša organizacija upriličiti u Nikšiću.
Damjanović je ministra Đeku upoznao sa koncepciom ovogodišnje proslave koja se prvi put održava na Trgu Slobode u Nikšiću.
Predstavnik naše organizacije je kazao da ćemo i ove godine u program ukljućiti umjetnike iz redova manjebrojnih naroda.
Damjanović je istakao da naša organizacija ima poseban senzibilitet prema umjetnicima koji dolaze iz redova manjebrojnih naroda što smo pokazali kroz programe koje smo do sada organizovali.
Ministar Fatmir Đeka je kazao da mu je zadovoljstvo što će se ovogodišnja proslava Dana nezavisnosti održati u Nikšiću, i da ga posebno raduje to što će u programu učešće uzeti predstavnici manjinskih naroda.
Ministar je kazao da manjinski narodi imaju bogato kulturno naleđe koje Crnoj Gori služi na ponos, kao i da izražava poštovanje prema činjenici da naša organizacija kroz svoje programe promoviše kulturu manjinskih naroda.
On je kazao da su manjinski narodi 21. maja 2006. godine dali veliki doprinos obnovi crnogorske nezavisnosti pa samim tim zaslužuju da njihovi predstavnici uvijek učestvuju u svim programima posvećenim ovom važnom datumu.
Ministar je istakao da ovogodišnji slogan proslave “ Vrijeme je za ljubav” treba da bude signal svakom građaninu Crne Gore da bez obzira na međusobne razlike širimo ljubav jedni prema drugima.
Zajednički je konstatovano da kroz programe obilježavanja državnih praznika šansu da predstave svoj rad treba pružiti što većem broju mladih, vodeći računa o zastupljenosti predstavnika manjinskih naroda.

 

[top]