20 maj 2015

ZAVRŠENA NARODNA PROSLAVA 21. MAJA U BIJELOM POLJU

0 Comment

U Bijelom Polju, u prisustvu velikog broja mladih, Crnogorska kulturna mreža u saradnji sa opštinskom kancelarijom za mlade i pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje, Turističke organizacije Bijelog Polja i JU Ratkovićeve večeri poezije, organizovala narodnu proslavu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Publika je sa posebnim ovacijama ispratila nastupe Bjelopoljaca Isaka Šabanovića i Velibora Gačevića, kao i učesnika muzičkog show-a Pinkove zvezdice Ismaila Deliju i Pinkove zvijezde Aldina Avdijaja.

Bjelopoljska publika nije krila svoje oduševljenje nastupom Zorana Kalezića, dok je kulminacija večeri bio koncert cetinjske grupe Perper.

Kroz scenario i živu riječ glumci Sara Božović i Šućko Madžgalj su veoma inspirativno i nenametljivo publici približili značaj 21. maja i nadasve značaj poštovanja Države i njenih simbola.

Obraćajući se prisutnima predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović izrazio je zadovoljstvo što događaju prisustvuje veliki broj mladih na kojima počiva budućnost crnogorskog identiteta. On je istakao da međusobni odnosi Crnogoraca, Srba, Bošnjaka i Muslimana koji žive u Bijelom Polju, treba da budu primjer građanima ostalih crnogorskih gradova.

Damjanović je apelovao na političare da situaciju iseljavanja stanovništva sa sjevera ne politizuju, jer će građani koji se iseljavaju iz Crne Gore sami shvatiti da se sa skromnim radom nigdje bolje ne živi, nego kod nas.

Izražavajući poštovanje prema naporima koje lokalna samouprava i predsjednik Žurić ulažu za pravljenje ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta, iznio je svoje očekivanje da će auto put Bar – Boljari otvoriti razvojne šanse za mlade koji žive u sjevernom regionu Crne Gore, stvarajući ravnomjerne i ravnopravne preduslove za razvoj gradova na sjeveru Crne Gore, isto kao i gradova na jugu.

Na kraju, Damjanović je pozvao građane, a posebno mlade ljude, da poštuju crnogorski identitet jer tako poštuju i sebe.

Narodna proslava Dana nezavisnosti nastavlja se večeras na Cetinju, na Studentkom Trgu, sa početkom u 19 ura, kada će nas svojim nastupom obradovati između ostalih Darko Martinović, Zdravko Đuranović, Zoran Kalezić, Branka Šćepanović, Rambo Amadeus i mnogi drugi…

 

[top]