19 jun 2021

PROJEKCIOM  FILMA CENA GORA-PODIJELJENA ZEMLJA OSRAMOĆEN SABORNI HRAM HRISTOVOG VASKRSENJA

0 Comment
Projekciom filma Crna Gora-podijeljena zemlja u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici osramoćen je ovaj sahralni objekat koji ima veliki značaj za SPC.
Neshvatljivo je da film koji ima političku sadržinu koja je bazirana na lažima bude prikazan među ikonama u vjerskom objektu u kojem građani dolaze da se mole Bogu.
Srpska pravoslavna crkva je još jednom pokazala da ona nije vjerska već politička organizacija i da će sve uraditi da se satanizuju tekovine 21. maja.
Onaj ko je dao blagoslov da se ovaj sramni čin desi u Hramu se debelo ogriješio i osramotio ovaj važni sahralni objekat.
 Ono što je još gore od samog čina projekcije jeste da se ispred oltara sa kojeg se služi liturgije  prisutnim građanim obrati reditelj Boris Malagurski.
Ovaj čin će ostati kao  još jedna tamna mrlja u dvorištu Srpske pravoslavne crkve koja se po ko zna koji put ogriješila pred Bogom zbog svog odnosa prema Crnoj Gori.
Državne institucije koje nijesu zabranile projekciju sramnog filma koji nipodištava tekovine 21. maja su još jednom pljunule na sebe same i na Vladu u čijem sastavu djeluju
[top]