05 nov 2023

PREMIJER SPAJIĆ SA DEMOKRATAMA SVOJI VLADU STAVIO NA RULET

0 Comment
Odlukom da Demokratska Crna Gora bude dio 44 Vlade Crne Gore aktuelni premijer Milojko Spajić je svoju vladu stavio na rulet.
Ovo tezu baziram na činjenici da su Demokrate u minulom periodu izdale svakoga sa kim su saradjivale.
Za mene lično,a i veći dio građana Crne Gore neće biti iznenađenje ako Demokratska Crna Gora izda Milojka Spajića.
Da ovaj politički savez nema principe osim fotelje pokazalo je pravljenje koalicionog aranžmana sa Urom nakon svih teških riječi koje “ni pas sa maslom ne bi pojeo”.
Skoro je DPS u jednom odgovoru Demokratama objavio član koalicionog sporazuma o saradnji ovog političkog saveza sa Urom u kojem se kaže “da će ova dva subjekta zajedno učestvovati u pregovorima oko formiranja nove vlasti” što se nije desilo.
Nakon završetka izbora vidjeli smo da su Aleksine Demokrate narotski rečeno istovarile URU uz dječije obrazloženje “ pu pik ne važi se”.
Demokrate su u jednom trenutku i samog Spajića dovele u nezgodnu situaciju i napravile mu ozbiljan problem oko formiranja skupštinske većine za formiranje nove izvršne vlasti.
Ono što posebno treba da zabrinjava novog premijera jeste činjenica da mu je zamjenik Aleksa Bečić kao i da Demokratama povjerio bezbjedonosni sektor.
Veliki je rizik ovako važan sektor jedne države povjeriti političkom savezu čiji su funkcioneri antidržavno orjentisani, i ako oni to u svojim javnim nastupima vješto pokušavaju da prikriju.
Nije realno da neko ko je u Skupštini Crne Gore glasao da se od nje otme kulturna baština samo nakon par godina lojalno vodi njen bezbjedonosni sektor.
Mene lično zabrinjava kako kadrovi Demokratske Crne Gore mogu biti na rukovodećim položajima u Spajićevoj vladi, jer veći dio njih u svojim biografijama nema iskustvo u vođenju ni mjesne zajednice.
Premijer Spajić lako može dići u situaciju kao što je bio njegov prethodnik Dritan Abazović da Demokrate budu te koje će dati ključni glas za rušenje njegove Vlade.
Vrijeme koje je pred nama  će oo pokazati đe će upadti kuglica ruleta koju će Aleksine Demokrate zavrćeti Milojku Spajiću.
Preostaje nam da gledamo kako će Milojko Spajić odoljeti svim izdajama kohe će mu producirati kadrovi Demokratske Crne Gore.
[top]