11 mar 2024

PREMIJER SPAJIĆ POD HITNO MORA IZBACITI DEMOKRATE IZ VLADE

0 Comment
Najnovija dešavanja i sprdnja koja se dešava u bezbjedonosnom sektoru primoravaju premijera Milojka Spajića da pod hitno iz Vlade izbaci ministre iz redova Demokrata.
Ja sam već jednom javno ukazivao mandataru Spajiću da davanjem bezbjedonosnog sektora Demokratama svoju Vladu stavlja na rulet.
Danas svi zajedno svjedočimo da je bezbjedonosni sektor bio prevelik zalogaj za oskudne kadrove Demokrata, i sam premijer će uskoro postati svjestan toga.
Ministri iz redova Demokratske Crne Gore su u prethodnih nešto više od sto dana svoga rada pokazali visok stepen neznanja i nesnalaženja na pozicijama koje pokrivaju.
Posebno se ističe Aleksin kum Danilo Šaranović koji Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi kao slobodno mogu reći mjesnu zajednicu.
Ovo obimno ministarstvo je prevelik zalogaj za mladog Šaranovića, čiji će danak neznanja ako Spajić brzo ne interveniše platiti crnogorski bezbjedonosni sektor.
Šaranoviću za ozbiljan rezultat u bezbjedonosnom sektoru nije bila dovoljna ni svesrda pomoć svog partijskog  kolege Borisa Bogdanovića koji je preko njega iz śenke upravljao ministarstvom.
Ono što mene posebno zabrinjava jeste činjenica da je dio ministara iz Demokratske usko povezan sa bezbjedonosnim sektorom jedne strane države iz regiona.
Ovu moju zabrinutost bi trebalo da dijeli i sam premijer Spajić jer nije dobro da visoki funkcioneri iz njegove  Vlade imaju kodna imena u bezbjedonosnim agencujama drugih država.
Po svemu sudeći Spajić će se uskoro naći na raskrsnici da li da ide u pljevaljsko naselje Ševari da traži podršku od lidera DPS-a Danijela Živkovića ili će put Mojanovića da sa Milanom Kneževićem razgovara o budućnosti svoje Vlade.
Dok čekamo da premijer izbaci iz Vlade Aleksu i njegove Demokrate, preostaje nam da pratimo kojim će putem krenuti veliki fan vojvode Šešelja Momo Koprivica.
[top]