22 jan 2024

PREMIJER SPAJIĆ DA RAZRIJEŠI NEBOJŠU VUKSANOVIĆA ZBOG VRIJEĐANJA VOJVODE MIRKA PETROVIĆA

0 Comment
Pozivam predśednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića  da po hitnom postupku razriješi Nebojšu Vuksanovića, jer isti zbog svojih stavova na društvenim mrežama nije dostojan da bude vladin namještenik.
Naime, Vuksanović je putem društvenih mreža pogrdno govorio o crnogorskom junaku vojvodi Mirku Petroviću.
On je između ostalog pozvao gradonačelnicu Podgorice Oliveru Injac da Glavni grad inicira uklanjane spomen biste crnogorskom vojvodi, koja se nalazi na Trgu nezavisnost.
Ovaj sramni gest zaslužuje hitnu reakciji premijera Spajića, jer Vuksanović nije dostojan da bude vladin funkcioner.
Nebojša Vuksanović je predśednik Odbora direktora Plantaža, pored tog posla angažovan je i u nacionalnoj avio kompaniji TO Montenegro.
Evidentno je da nekadašnjem kadru SNP-a ne smeta da prima dvije mjesečne zarade koje su nezamislive za običnog građanina od države kojoj skrnavi značajne istorijske ličnosti.
Ovakav stav Vladinog funkcionera je poražavajući i zaslužuje najoštriju osudu i hitnu reakciju u vidu razrješenja sa funkcije.
Vuksanović bi trebalo da zna da nije dostojan da na bilo koji način komentariše čuvenog crnogorskog vojvodu Mirka Petrovića.
Vjerujem da će premijer Milojko Spajić sankcionisati Nebojšu Vuksanovića i na taj način dati primjer ostalim Vladinim funkcionerima kako se treba odnositi prema značajnim istorijskim ličnostima Crne Gore.
Kao vjernik Vuksanović bi trebalonda zna koliki je doprinos vojvoda Mirko Petrović dao odbrani Manastira Ostrog i moštiju Svetog Vasilija, pa bi samim tim trebao da se sa više poštovanja odnosi prema njegovom imenu.
Političke promjene koje su deseli nakon 30.avgusta su Crnoj Gori donijele funkcionere poput Nebojše Vuksanovića o kojem su najbolje sudili građani Podgorice na lokalnim izborima na kojima je ostao
ispod crte za ulazak u lokalni parlament.
[top]