28 maj 2021

PREMIJER KRIVOKAPIĆ U BEOGRADU NIJE GOVORIO U IME CRNOGORACA

0 Comment
Premijer Zdravko Krivokapić je u razgovoru sa patrijarhom SPC kazao kako je volja naroda Crne Gore da Joanikije Mićović bude mitropolit ove vjerske zajednice u Crnoj Gori, što je još jedna obična manipulacija koja dolazi od strane prvog čovjeka Vlade.
Ovu izjavu Krivokapić nije mogao  dati u ime građana koji se izjašnjavaju kao Crnogorci jer niko od nas ne želi da Joanikije bude mitropolit i sa te pozicije sije zlu krv između dva prijateljska naroda crnogorskog i srpskog.
Premijer je u Beogradu mogao da govori u ime Milana Kneževića koji je jedan od glavnih zagovornika da se potpiše ugovor sa SPC  i na taj način Crna Gora ostane bez vlasništva nad sahralnim objektima koje su izgrađivali njeni građani.
Evidentno je da partrijarh SPC nije prihvatio  trgovinu koju su unaprijed dogovorili Krivokapić i Joanikije pa je sasvim je izvjesnoda su male šanse da Mićović bude izabran za mitropolita.
Za građansku Crnu Goru je dobro što najvjerovatnije  Joanikija Mićović neće biti izabran  za mitropolita jer bi on svojim djelovanjem koje se svodi na laži i manipulacije zloupotrebljavajući crkvu radio na rušenju građanskog koncepta države.
Evidentno je da premijera Krivokapića grize savjest prema blaženopočivšim mitropolitu Amfilohiju Radoviću sa kojim je imao dogovor da temeljni ugovor bude potpisan sa Mitropolijom a ne sa SPC.
Za ozbiljnu je analizu kakav je interes  Dritana Abazovića da više puta poziva premijera Krivokapića i na njega vrši pritisak da potpiše ugovor koji je štetan po Crnu Goru.
Poručujem Zdravku  Krivokapiću i svima onima koji žele da silom otimaju svetinje da će one bez obzira šta bude pisalo u katastarskim evidencijama uvijek biti crnogorske i pripadaće Crnoj Gori.
Na kraju sa žaljenjem konstatujem da je ova situacija oko otimanja državne imovine isključivo plod lošeg odgovora vlade  Duška Markovića i tadašnjeg ministra pravde Zorana Pažina koji nijesu imali valjan odgovor na marketnški trik ne damo svetinje.
[top]