05 jul 2022

PREMIJER ABAZOVIĆ POZIVOM KOJI JE UPUTIO CPC ŽELI DA PRIKRIJE SVOJU IZDAJU

0 Comment
Predśesnik Vlade Crne Gore Dritan Abazović jutrošnjim ranim pozivom za razgovor  koji je uputio Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi želi da prikrije izdaju koju producira.
On bi trebalo da zna da se Temeljni ugovor jedino može potpisati sa CPC jer je njoj Crna Gora matica, dok se sa Srpskom pravoslavnom crkvom može potpisati ugovor koji reguliše međusobne odnose.
Premijer je pobrkao lončiće ako misli da može omogućiti status SPC kakav nema ni u Srbiji a posebno ne kontinuitet koji nema istorijsko utemeljenje.
Mišljenja sam da zakasnjeli poziv koji je premijer uputio Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi ne može prikriti izdaju Crne Gore koju pokušava da sprovede.
Doktor Abazović je svojoj Vladi stavio omču oko vrata pa po svemu sudeće ako potpiše štetni Temeljni ugovor sa SPC ona će pasti mnogo ranije nego što su očekivali i njeni najveće kritičari.
Meni lično je jasna namjera Dritana Abazovića nacionalnog Albanca jer za njega Ostrog, Cetinjski manastir, Hram Svetog Vasilija Ostroškog nemaju nikakvo značenje pa bez problema može potpisati da se otuđe od Crne Gore.
Premijer Abazović ima još vrlo malo vremena da se urazumi i upodobi prijedlog štetnog ugovora koji prvenstveno mora štititi interese Crne Gore.
Sadržinu ugovora koji je Abazović ponudio SPC siguran sam da ne bi ova vjerska organizacija dobila ni od Vlade svoje matične države Srbije.
Ja sam saglasan da Crna Gora treba da potpiše ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom kojs ima veliki broj vjernika, ali niukom slučaju ne na svoju štetu.

Srpska pravoslavna crkva zaslužuje da u Crnoj Gori ima sva prava koja jos pripadaju po Ustavu, ali ne da bude iznad države i njenih zakona.

[top]