22 jun 2020

PREDŚEDNIK ĐUKANOVIĆ ZA 30. AVGUST RASPISAO REFERENDUM ZA ODBRANU CRNOGORSKE SUVERENOSTI

0 Comment

Svako ko misli da je predśednik Crne Gore Milo Đukanović za 30. avgust raspisao redovne parlamentarne izbore na kojima će građani samo birati izvršnu vlast u velikoj je zabludi. Predstojeći izbore moramo shvatiti kao Referendum za odbranu crnogorske suverenosti od domaćih izdajnika koji žele da je sruše.
I političkim lajicima je jasno da 30. avgusta u koliko pobijedi ona politička opcija čiji lideri učestvuju u litijama pokušavajući da uskrate crnogorcima Ustavno pravo na slobodu vjerosipovijesti naša država sigurno gubi nezavisnost. Njihov odnos prema Crnoj Gori se najbolje mogao viđeti kada su u gradovima u kojima vrše lokalnu vlast organizovali obilježavanje 100. godina od sramne Podgoričke skupštine. Ono što je poražavajuće za Crnu Goru jeste činjenica da organizatori ovih antidržavnih skupova od strane državnih organa nijesu sankcionisani.
Sa žaljenjem moramo konstatovati da smo zahvaljujući lošem radu dijela državnih institucija i pojedinaca koji njima rukovode došli u poziciju da moramo braniti nezavisnost na parlamentarnim izborima, je rijedak primjer u svjetu.
Predśednik Milo Đukanović ima podjednako težak zadatak kao 1997. godine kada je pobjedom nad Momirom Bulatovićem trasirao put obnove crnogorske suverenosti. Ovoga puta će pored opozicionih političara imati za protivnika sveštenstvo Mitropolije crnogorsko- primorske koji zloupotrebjavajuči religiju žele da ruše Crnu Goru i crnogorski identitet.
30. avgusta će se nastaviti započeta misija iz 2016. goidne kada se pokušajem organizacije državnog udara željelo uskratiti pravo Crnoj Gori da samostalno upravlja svojom budućnošću. Na predstojećim izborima građani Crne Gore treba da znaju da davanjem glasa političkim subjektima koji ne priznaju tekovine 21. maja glasaju za rušenje nezavisnosti matične države.
Sigurni smo da će mržnja prema Crnoj Gori i njenim identitetu ujediniti veći dio opozicionih partija da zajedničkom listom pokušaju osvojiti većinu glasova i samimtim sprovesti scenario iz 1918. godine kada je naša država zahvaljujući domaćim izdajnicima izgubila svoju suverenost, a Crnogorska pravoslavna crkva autokefalnost.

[top]