06 maj 2022

POZIVAMO MANJINSKE NARODE DA UZMU UČEŠĆE U PROGRAMU PROSLAVE 21.MAJA NA CETINJU

0 Comment
Crnogorska kulturna mreža poziva kulturne organizacije iz redova manjinskih naroda da uzmu učešće u ovogodišnjem programu obiljezavanja 16. godina obnove nezavisnosti Crne Gore koji će naša organizacija  tradicionalno 21.maja upriličiti na Cetinju.
Obilježavanje Dana nezavisnosti je najveći događaj koji se tokom kalendarske godine dešava u našoj državi tako da je to idealna prilika da manjinski narodi na najvećoj sceni predstave svoje kulturno nasleđe.
Ovaj važni događaj je dobra prilika da se predstave najveće vrijednosti  Crne Gore multietničnost i multikulturalnost na šta bi trebalo da bude ponosan svaki građanin.
Veoma je važno da  kulturne organizacije  iz redova manjinskih naroda prepoznaju značaj učešća u programu koji je posvećen obilježavanju ovog važnog datuma.
Ukoliko želimo da baštinimo evropske vrijednosti moramo marljivo raditi da tekovine 21.maj bude praznik svih građana bez obzira na vjeru i naciju.
Dvadeset prvi maj je idealna prilika da i Srbi koji žive u našoj državi  ga slave i na taj način pokažu da je građanska i evropska Crna Gora njihova  matica.
Potrudićemo se da kroz program koji pripremamo  pošaljemo poruku ljubavi prema Crnoj Gori i važnom datumu kakav je bez sumnje 21.maj.
Nadamo se da će kulturni stvaraoci iz redova manjinskih naroda prihvatiti našu ispruženu ruku i uzeti učešće u programu jednog od dva najveća događaja koji se tokom kalendarske godine organizuju u Crnoj Gori.
Zainteresovani za učešće u programu nas mogu kontakti na mejl [email protected], putem društvenih mreža naše organizacije ili na broj telefona 040 212 090.

 

[top]