03 avg 2020

POKREĆEMO KAMPANJU GLASAJ ZA CRNU GORU

0 Comment

Imajući u vidu značaj predstoječih parlamentarnih izbora na kojima se odlučuje o daljoj sudbini naše države kojim će putem krenuti, Crnogorska kulturna mreža pokreće akciju “ Glasaj za Crnu Goru”. Akcija koja će se sprovesti u više crnogorskih gradova podrazumijeva razgovore sa građanima dijeljenje pozivnih pisama da glasaju za državotvorne partije i poklanjanje propagandnog materijala akcije i crnogorskih zastava.
Ovom akciom želimo da apelujemo na građane da svoj glas bez obzira na lično nezadovoljstvo, zbog postupka neke državne ili lokalne administracije ili pak pojedinca, daju državotvornim partijama jer na taj način glasaju za Crnu Goru i spas njene suverenosti. Cilj akcije je na dan izbora olovka u ruci svih građana piše srcem za Crnu Goru!

Za našu državu je veoma važno da većinu koja će vršiti izvršnu vlast ne dobiju političke partije koje žele da Crnu Goru uvrste u projekat velikosrpskog nacionalizma, kojem smo većinski na referendumu 2006. godine jasno rekli NE.

Prethodnih mjeseci smo na ulicama naše države imali priliku da vidimo kako opozicione partije vide Crnu Goru, sa ikonografiom i zastavom koja simbolizuje 1918. godinu. Njihova eventualna pobjeda na predstojećim izborima otvorila bi put za organizovanje nove “Podgoričke skupštine” na kojoj bi Crna Gora opet nestala. Na drugoj strani imamo državotvorne partije koje bi, i pored svih svojih nedostataka, crnogorsku nezavisnost i izvjestan evropski put svojom pobjedom dodatno učvrstili. Zbog donošenja ponekad loših odluka koje se tiču neadekvatnog sankcionisanja nepoštovanja koje je permanentno iskazivano prema Crnoj Gori, danas smo došli u situaciji da su predstojeći parlamentarni izbori za našu državu podjednako kao i referendum koji je održan 2006. godine.

Parlamentarni izbori su veoma važni za Crnu Goru i svi moramo dati doprinos da na njima odbranimo crnogorsku suverenost i Evropski put. Pozivamo sve patriotske organizacije da se pridruže našoj akciji i da zajedno doprinesemo da izvršnu vlast ne budu vršili oni koji su nedavno proslavljali 100. godina od sramne Podgoričke supštine.

[top]