18 mar 2015

POČELA REALIZACIJA AKCIJE MY LOVE MONTENEGRO

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je otpočela realizaciju akcije My Love Montenegro.

Pośetili smo gradove Bijelo Polje I Mojkovac. U Mojkovcu smo obišli Centralni gradski vrtić, u kome smo u razgovoru sa mališanima demonstrirali  način na koji se treba ponašati prilikom intoniranja Himne, i na naše veliko zadovoljstvo veći dio njih je znao  tekst himne, i pjevao prilikom njenog intoniranja. Takođe smo za njih organizovali takmičenje u sklapanju puzzle slagalice čija je tematika bila Državni simboli, za šta je kod njih vladalo veliko interesovanje. Najboljima u ovom takmičenju su uručene nagrade.

U Bijelom Polju smo u sportskoj dvorani Nikoljac organizovali turnir u futsalu za učenike osnovnih škola.

Prvo mjesto je osvojila ekipa OŠ „Risto Ratković“ koja je u finalnoj utakmici rezultatom 3-1 savladala vršnjake iz OŠ „Marko Miljanov“, dok je treće mjesto osvojila OŠ „9. maj“, koja je nakon boljeg izvođena penala bila bolja od OŠ „Rasovo“.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je dvanaestogodišnji Petar Bogdanović, učenik OŠ „Risto Ratković“, koji je svojim igrama na turniru pokazao zavidno fudbalsko umjeće. Naša očekivanja su da je Petar veliki fudbalski potencijal, koji će, ako bude imao adekvatne uslove za rad, sigurni smo, biti kvalitetan fudbaler, kao i da će jednog dana činiti okosnicu Fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Nagrade pobjedničkim ekipama uručila je Ljubica Šćekić Šekularac, svjetska šampionka u body fitness kategoriji, inače jedina žena u Crnoj Gori koja se bavi ovim sportom.

Na akciji u Bijelom Polju smo učenicima koji su prisustvovali turniru dijelili navijačke rekvizite, kao i informativne flajere o Državnim simbolima.

Posebno nas je zabrinula loša angažovanost direktora i nastavnika škola, koji se nijesu previše založili da animiraju što veći broj učenika da prisustvuju ovoj edukativnoj akciji koja je veoma važna za očuvanje crnogorskog identiteta

Želimo da izrazimo zahvalnost Opštini Bijelo Polje koja je pružila podršku realizaciji akcije, kao i svim učenicima koji su uzeli učešće u njoj.

[top]