22 sep 2023

PO ČIJEM NALOGU  DEMOKRATE  ZABIJAJU SPAJIĆU KLINOVE U TOČKOVE?

0 Comment
Najnoviji stav Demokrata oko formiranja vlasti više nego jasno nameće pitanje, po čijem nalogu ovaj politički subjekat zabija klinove u točkove mandataru Milojku Spajiću?
Po svemu sudeći Aleksine Demokrate su  se priključile zarad sopstvene štete, kampanji da se mandataru Spajiću oteža sastavljanje Vlade.
Njima se “gadi” da Aleksa bude izabran za predśednika Skupštine glasovima nekog od poslanika sa liste Zajedno koju dominantno čini DPS.
Demokrate su zaboravile da iz svoje biografije teško mogu izbrisati da su zajedno sa DPS-om srušili Vladu Dritana Abazovića, sa kojim su kasnije bez imalo časti i dostojanstva ušli u koalicioni aranžman.
Ovakav šizofreni stav u našoj državi nije zapamćen od kada je uveden višestranački sistem.
Očigledno je da Demokrate zabijanjem trna sebi u zdravu nogu nekom vraćaju dug, a razloge zašto  samo oni znaju.
Dok se Momo i Boris svakodnevno  hvataju za vratove oko fotelje ministra MUP-a, Milojko Spajić po mojim saznanjima ozbiljno razmišlja da krene u pljevaljsko naselje Sevari i potraži Danijela Živkovića da razgovaraju oko formiranja Vlade.
Izvjesno je da Spajiću neće biti lako da ubijedi Živkovića da DPS  bude dio 44 Vlade u kojoj bi bile i Demokrate, ali u svakom slučaju će mu i to biti lakše od neiskrene koalicije sa Aleksinim strankom.
Po svemu sudeći Spajićeveva dobitna kombinacija za formiranje Vlade će biti odlazak u Sevare i pokušaj postizanja dogovora sa Živkovićem.
Sigurno je da će jednog  dana studenti Fakulteta političkih nauka širom svijeta  pisati naučne radove o neprincipijelnosti i nedoslednosti Aleksinih i Borisovih Demokrata.
[top]