14 maj 2018

PLJEVLJA DOBIJAJU ULICU 21 MAJ

0 Comment

 

                                                      PLJEVLJA DOBIJAJU ULICU 21 MAJ

 

Crnogorska kulturna mreža je uručila inicijativu predśedniku Opštine Pljevlja Mirku Đačiću da Pljevlja dobiju ulicu 21. maj. Predśednik Đačić je prihvatio našu inicijativu i istakao da če lokalna samouprava ovu ideju kroz zakonsku procedure sprovesti u djelo.

Đačić je kazao da je dolaskom na mjesto predśednika opštine pokrenuo organizaciju obilježavanja Dana nezavisnosti i  državnosti na kojima su nastupale regionalne zvijezde , dok je na događajima prisustvovao veliki broj mladih.

On je predstavnika naše organizacije upoznao sa projektima za mlade koji su realizovani, i sa onima čija je realizacija u toku,

Predśednik naše organizacije Aleksandar Damjanović je izrazio zadovoljstvo što će Opština Pljevlja dobiti ulicu koja će nositi naziv najzačajnijeg državnog praznika u novijoj istoriji. On je izrazio poštovanje što je gospodin Đačić prepoznao značaj organizacije obilježavanja državnih praznika.,što u prethodnom period nije bio slučaj za Pljevlja.

Damjanović je istakao da je primjer odnosa prema državnim praznicima koje ima Opština Pljevlja dobar primjer koji bi trebalo da slijede i ostale crnogorske opštine.

On je izrazio poštovanje prema naporima koje lokalna samouprava ulaže u realizaciju projekata za mlade, i  sugerisao da se u narednom periodu nastavi sa ulaganjem u sportsku infrastukturu kako bi u Pljevljima stasali neki novi Damir Čakar ili braća Peruničić.

U razgovoru je predśednika Đačića i Damjanovića je zajednički konstatovano da je veoma važno premanentno raditi da na jačanju tekovina 21. maja, naročito kod mladih.

 

 

[top]