22 avg 2020

PLAVLJANI I ROŽAJCI JEDINSTVENI U BORBI ZA OČUVANJE CRNOGORSKE NEZAVISNOSTI

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je u sklopu akcije Glasaj za Crnu Goru pośetila gradove Rožaje i Plav čiji su građani bili jedinstveni u stavu da će antidržavne partije u ova dva grada pretrpljeti ubjedljiv poraz. Po njihovim riječima onaj ko manjinske narode vrijeđa i naziva ih pripejd patriotama nema pravo da traži njihovu podršku. Raduje nas veliko interesovanje za dobijanje crnogorske zastave od strane mladih koji žive u ova dva grada.
Rožajci su nam kazali da za njih ne postoji veći motiv od odbrane države i njenih najvećih vrijednosti multietničnosti u multikulturalnosti po čemu je njihov grad prepoznatljiv. Oni su istakli da za građansku Crnu Goru ne bi bilo dobro da na čelo naše države dođu politički subjekti koji ne poštuju manjinske narode. Rožajci će po njihovim riječima bez izuzetka 30.avgusta podržati državotvorne partije kao što su 2006.godine prepoznali značaj obnove crnogorske nezavisnosti.
Rožajci su nam kazali da ne žele da Crna Gora izgleda u budućnosti kao što danas izgleda u Beranama koje po njihovim riječima ruše koncept građanske Crne Gore. Mladi Rožajci su nezadovoljni odnosom ministarstva kulture i sporta i mladih prema njima. Akcija Glasaj za Crnu Goru je naišla na pozitivne komentare građana Rožaja kojima se ovim putem zahvaljujemo na srdačnom dočeku I toploj dobrodošlici
Građani Plava su se zahvalili predstavnicima naše organizacije što smo u sklopu akcije pośetili njihov grad čiji su građani uvijek bili uz Crnu Goru. Plavljani su kazali da nijesu saglasni sa antidržavnim skupovima koji se organizuju u Murinu koji narušavaju ugled njihovog grada. PLavljani su sigurni da će Crna Gora i nakon 30.avgusta biti suverena I kao i da se više nikad o njoj neće odlučivati izvan njenih granica.
Mladi iz Plava su nam se požalili kako se u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i prosvjeti jedino može zaposliti sa partijiskom knjižicom, što kako su kazali nije ni malo dobro, jer njihov grad treba da vode sposobni a ne podobni sa čijom glavom upravlja jedan plavljanin koji živi i radi u Podgorici.
Predstavnici naše organizacije su se zahvalili građanima Plava na gostoprimstvu i prepoznavanju značaja predstojećih parlamentarnih izbora za Crnu Goru.

[top]