07 avg 2020

PISMO GRADJANINU CRNE GORE

0 Comment

Poštovani građanine,

Ovo je godina koja bi mogla da odredi dalju sudbinu naše Crne Gore. Zato smatramo da su pred nama, do sada, najvažniji pa zašto ne kazati i istorijski parlamentarni izbori, jer će se na njima donijeti odluka ne samo o tome koji će politički subjekti u narednom četvorogodištu sačinjavati izvršnu vlast, već će se odlučivati i o tome hoće li Crna Gora sačuvati svoju suverenost.

Na predstojećim izborima se odlučuje da li će Crna Gora skrenuti sa svog evropskog puta u slučaju da vlast budu vršile opozicione partije, koje žele da ruše Crnu Goru.

Stoga je na ovim izborima za Crnu Goru veoma važno da većinu koja će vršiti izvršnu vlast ne dobiju političke partije koje žele da Crnu Goru uvrste u projekat velikosrpskog nacionalizma, kojem smo većinski na referendumu 2006. godine jasno rekli NE.

Prethodnih mjeseci smo na ulicama naše države imali priliku da vidimo kako opozicione partije vide Crnu Goru, sa ikonografijom i zastavom koja simbolizuje 1918. godinu. Njihova eventualna pobjeda na predstojećim izborima otvorila bi put za organizovanje nove “Podgoričke skupštine” koja je za njih praznik, a za Crnu Goru tamna strana istorije.

Na drugoj strani imamo državotvorne partije koje bi, i pored svih svojih nedostataka, crnogorsku nezavisnost i izvjestan evropski put svojom pobjedom dodatno učvrstili. Svjesni smo da onaj ko radi taj i griješi.

Zbog donošenja ponekad loših odluka koje se tiču neadekvatnog sankcionisanja nepoštovanja koje je permanentno iskazivano prema Crnoj Gori, danas smo došli u situaciji da su predstojeći parlamentarni izbori za našu državu podjednako važni kao i referendum koji je održan 2006. godine.

Ako se nacionalno izjašnjavate kao Bošnjak, Musliman, Albanac, Hrvat ili Rom, svjedok si da se nikad nijesi ośećao kao manjina jer je evropska i građanska Crna Gora naša zajednička i jedina kuća.

Ako se nacionalno izjašnjavate kao Srbin ne nasijedajte na jeftine političke trikove kako Vam se želi oduzeti identitet i pravo na slobodu vjeroispovijesti.

Jasno je da Vam o tome govore politički šibicari koji zlopotrebljavajući “srpstvo” žele da sebi obezbijede finansijsku apanažu koju dobijaju od onih koji žele da sruše našu državu.

Ne dozvolite im da nas zahvaljujući Vašem glasu svađaju i šire nepotrebnu mržnju prema Crnoj Gori.

Na kraju želimo da apelujemo na Vas da svoj glas bez obzira na lično nezadovoljstvo, zbog postupka neke državne ili lokalne administracije ili pak pojedinca, date državotvornim partijama jer na taj način glasate za Crnu Goru i spas njene suverenosti.

Neka Vam na dan izbora olovka u ruci piše srcem za Crnu Goru!

U nadi da našoj državi nakon parlamentarnih izbora neće biti ugrožena nezavisnost, srdačno Vas pozdravljamo.

 

Iskreno Vaša, Crnogorska kulturna mreža

[top]