30 maj 2018

PETNJICA DOBIJA ULICU 21 MAJ

0 Comment

 

PETNJICA DOBIJA ULICU 21 MAJ

 

Crnogorska kulturna mreža je uručila inicijativu predstavnicima opštine Petnjica Samiru Agovicu i Memedu Adroviču da opština na čijem su čelu dobije ulicu 21.maj. Predstavnici opštne Petnjica su našeg predstavnika upoznali da je  u toku procedura da njihova opština dobije nazive ulica, tako da će ulica u centru grada nositi ime “21 maj”.

Agović je istakao da su  sa  zadovoljstvom prihvatili našu inicijativu, i  da na  taj način žele da izraze poštovanje prema tekovinama Dana nezavisnosti, u čijoj obnovi je doprinos dala I njihova opština. On je izrazio očekivanjeda će svaka crnogorska opština dobiti ulicu sa nazivom ovog važnog datuma za Crnu Goru.

Mehmed Adrović predśednik Skupštine je kazao da su građani Petnjice oduvijek iskazivali odgovoran odnos prema državi Crnoj Gori što je  pokazao referendumski rezultat u njihovoj opštini 2006. godine. Adrović je uputio poziv našoj organizaciji da u narednom period partnerski realizujemo kulturno-zabavne događaje u Petnjici, kojih bi trebalo da bude više.

Predśednik naše organizacije Aleksandar Damjanović se zahvalio predstavnicima opštine Petnjica što su prihvatili pomenutu inicijativu, i na taj način izrazili poštovanje prema Danu nezavisnosti. Damjanović je istakao da mu je zadovoljstvo što lokalna samouprava Petnjice vodi posebnu brigu o mladima,na način  što im uz pomoć Ministarsva poljoprivrede pruža podršku za otpočinjanje sospstvenog biznisa.

Naš predstavnik je apelovao na sagovornike da lokalna uprava preko Centra za kulturu organizuje rad sa đecom kako bi ovaj grad imao priliku da predstavi bogato kulturno nasleđe Bihora.

On je istakao da će naša organizacija uputiti inicijativu ministru kulture Alelsandru Bogdanoviću da ministarstvo na čijem je čelu obezbijedi besplatne programo za građane Petnjice.

Zajednički je konstatovano da će projekti Vlade Crne Gore koji se odnose na izgradnju putne infrastukture i turizma na śeveru doprinijeti poboljšanju kvaliteta života građana Petnjice, a posebno  će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta.

 

 

 

[top]