29 mar 2019

PERFORMANSI URE VRIJEĐAJU INSTITUCIJU PREDŚEDNIKA CRNE GORE

0 Comment

Saopštenje za javnost

 

PERFORMANSI URE VRIJEĐAJU INSTITUCIJU PREDŚEDNIKA CRNE GORE

 

Dva poslednja performansa koje je izveo GP Ura, koji su uvredljivog sadržaja upućenog Predśedniku Crne Gore Milu Đukanoviću su neprimjereni i vrijeđaju instituciju Predśednika. Članovi ovog političkog subjekta bi trebalo da znaju da je obaveza svakog građanina naše države da poštuje ličnost koja vrši funkciju Predśednika ma kako se god on zvao, i iz koje god političke partije dolazio.

Neprimjereno je  je da Predśednik Đukanović koji uživa veliko međunarodno poštovanje, u  šta smo  mnogo puta do sada imali priliku  da se uvjerimo doživljava uvrede u državi za koju je tokom svoje političke karijere dosta zalagao. Mišljenja smo da ne treba posebno podećati kako članove ovog političkog saveza, tako ni crnogorsku javnost koja je sve dobra  Milo Đukanović uradio za Crnu Goru.

Razumijemo želju predstavnika Ure da budu dio vlasti, podśećamo ih da prethodno za to moraju dobiti podršku građana, što  u prethodnom izbornom ciklusu nije bio slučaj.

Ovo javno oglašavanje koristimo da apelujemo na predstavnike Ure da svoju borbu za dolazak na vlast ne vode vrijeđajući institucije države i državu Crnu Goru nazivajući je državom organizovanog kriminala.

Vjerujemo da će gospodin Dritan Abazović  jednog dana ako bude izabran za  predśednika Crne Gore razumjeti značaj ove važne funkcije, i svrhu našeg oglašavanja.

Zabrinjavajuće je  što državne institucije ne reaguju na uvredljive  performanse GP Ura koji prvenstveno imaju za cilj vrijeđanje institucije Predśednika države.  Naravno ovo nije prvi put da se državne institucije ne oglašavaju kada se vrijeđaju institucije sistema i država Crna Gora.

Ovim javnim oglašavanjem nijesmo željeli da štitimo ličnost Mila Đukanovića, već instituciju predśednika Crne Gore, koja je sve više izložena neprimjerenim napadima i uvredama.

 

 

[top]