21 feb 2019

PAŽNJA JAVNOSTI DA SE USMJERI NA DONOŠENJE ZAKONA, A NE NA OBJAVE KNEŽEVIĆA

0 Comment

 

PAŽNJA JAVNOSTI DA SE USMJERI NA DONOŠENJE ZAKONA, A NE NA OBJAVE KNEŽEVIĆA

 

Crnogorska kulturna mreža apeluje na medije i političke subjekte da pažnju usmjere na izmjene i dopunu Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti, a ne na objave biznismena u bjekstvu Duška Kneževića.

Kao što je javnost upoznata, navedeni Zakon je veoma važan za jačanje državnih simbola i sankcionisanje onih koji ih ne poštuju. Očigledno je da periferne stvari dobijaju prednost u odnosu na zakon koji će nakon usvajanja usmjeriti dalji odnos prema državnim simbolima.

Ljudi koji djeluju na javnoj sceni i koji imaju uticaj na teme o kojima će se govoriti u medijima, trebalo bi da imaju moralnu obavezu prema matičnoj državi, i da promovišu razgovor o ovom zakonu, kako bi on bio što kvalitetniji.

Svi znamo da je donošenje ovog zakona jedna od najvažnijih odluka koju Skupšina Crne Gore donosi od 2006. godine, i njoj bi javnost javnost trebala pristupiti sa posebnom pažnjom i poštovanjem.

Izgleda da je pojedincima na javnoj sceni važnije da se govori o objavama na društvenim mrežama odbjeglog biznismena koji je oštetio crnogorski budžet za desetine miliona eura, nego li da se piše o zakonu koji je veoma važan za Crnu Goru.

Afere Koverat i Atlas ni u kom slučaju, makar u normalnom društvu (kakvim smatramo i naše crnogorsko), ne može dobiti prioritet u odnosu na zakon koji će, nadamo se, osnažiti državne simbole.

Ovu priliku koristimo da apelujemo na sve predstavnike medija i političare da se ozbiljno pozabave predstojećom raspravom oko Izmjena i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti, koja će se voditi u crnogorskom parlamentu

 

 

 

 

[top]