25 mar 2019

OVOGODIŠNJA PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI U PODGORICI

0 Comment

OVOGODIŠNJA PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI U PODGORICI

 

Proslava Dana nezavisnosti u organizaciji Crnogorske kulturne mreže će se održati 21. maja u Podgorici na Trgu nezavisnosti sa početkom od 20 ura. Smatramo da Podgorica kao Glavni grad Crne Gore zaslužuje da se centralna proslava održii na njenoj teritoriji. Želja nam je da proslavu organizujemo na Trgu nezavisnosti na  mjestu na kojem je održan veličanstveni skup 18. maja 2006. godine. Ovo je mjesto je nažalost prethodnih neđelja postalo  prepoznatljivo kao sastajalište ljudi koji žele da ruše institucije države, i koji organizuju protesne skupove  bez crnogorskih zasatava.

Ono što sa sigurnošću možemo da obećamo građanima Crne Gore jeste da će pristup proslavi biti dozvoljen svima, što nije bio slučaj u poslednje vrijeme kada su se na ovom mjestu obilježavali značajni datumi crnogorske istorije.

Naša organizacija kao i prethodinih devet godina od kada realizujemo ovaj projekat će se potruditi da ga produkciski organizuje na kvalitetat način kako i dolikuje ovom datumu. Kroz program ćemo kao i prethodnih godina promovisati jedne od najvećih vrijednosti Crne Gore multietničnost i multikulturalnost. Šansu da svoj talenat predstave crnogorskoj javnosti na najvećoj sceni  ćemo i ove godine pružiti mladima. Takođe u sklopu programa  veliki koncert će održati izvođač o čijem imenu ćemo javnost naknadno informisati kada se započeti  pregovori privedu kraju i postigne konačan dogovor.

Poziv za doprinos realizaciji proslave Dana nezavisnosti upućujemo i kurtulnim poslenicima Podgorice i Crne Gore da svojim iskustvom doprinesu da se ovaj važan datum obiljži na što kvalitetniji način.

Izražavano očekivanje da će lokalna samouprava Glavnog grada na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem prepoznati značaj navedenog projekta, i zajedno sa nama pružiti doprinos njegovoj realizaciji.

 

[top]