23 jul 2020

OTVORENO PISMO MINISTRU PRAVDE ZORANU PAŽINU

0 Comment

ZAŠTO RADITE PROTIV CRNOGORACA I CRNOGORSKE CRKE?

 

Ministre Pažin,

Obraćamo Vam se kao „ Prvom pravniku Vlade Crne Gore“ sa pitanjem Zašto radite protiv Crnogoraca i Crnogorske pravoslavne crkve? Vaša ponuda koju ste iznijeli Srpskoj pravoslavnoj crkvi se može jedino okarakterisati kao uskraćivanje slobode vjeroispovijesti građanima Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Crnogorci.

Neshvatljivo je da ste SPC ponudili da i nakon sudskih postupaka kakav god njihov epilog bio  nastave sa  korišćenjem crkvenih objekata,što samim tim znači da  u njima nijesu dobro došli Crnogorci i sveštenstvo CPC. Minisrte Pažin hendikep Crne Gore je to što ste Vi bili glavni čovjek pregovaračkog tima jer ste  neprijateljski nastrojeni  prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Na Vašu žalost, a na sreći Crnogoraca  SPC nije prihvatila Vašu izdašnu  ponudu, čak Vam  je  Gojko Perović javnim obraćanjem“lupio šamar“ za koji se nadamo da će Vas dozvati pameti  da  ne radite protiv države koja Vas hrani  i koja Vam je omogućila beneficije koje nijesu dostupne običnom građaninu.

Ministre Pažin sigurni smo da  kada sami sa sobom presaberete svoje misli bićete svjestni da ste željeli da postizanjem dogovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom crnogorske svetinje zauvijek otmete od Crnogoraca i od Crnogorske pravoslavne crkve. Ovakvim gestom ste se svrstali na stranu onih koji su 1918. godine organizovali sramnu Podgoričku skupštinu na kojoj je prodata Crna Gora istim onim sa kojima ste pregovarali oko predaje naših svetinja.

Vaši potomci će biti u prilici da u istoriji Crne Gore o Vama čitaju kao o idajniku Crne Gore i njene crkve kao što svi danas čitamo o učesnicima Podgoričke skupštine i nelegalnom saboru Crnogorske pravoslavne crkve koji je organizovao Mitrofan Ban na kojem je ugašena Crnogorska pravoslavna crkva.

Zbog  ljudi poput Vas   koji se odose izdajnički prema Crnoj Gori Milo Đukanović 30. avgusta  mora da  brani tekovine 21. maja i suverenost Crne Gore. Čvrsto vjerujemo da je i sam Đukanović svjestan Vaše zle namjere koju ste iskazali prema Crnoj Gori i da u koliko partija koju on predvodi bude formirala Vladu za izdajnike poput Vas neće biti mjesta.

Na kraju butite sigurni da će Crna Gora iz ove borbe izaći kao pobjednik i da više nikad čizma srpske  vojske neće gaziti slobodu naše države.

[top]