15 sep 2017

OSMI SPORT FEST I POBJEDNIČKI KONCERT ISMAILA DELIJE

0 Comment

          OSMI SPORT FEST I POBJEDNIČKI KONCERT ISMAILA DELIJE                                                                           

 

Crnogorska kulturna mreža priprema realizaciju OSMOG po redu Sport Festa, koji će se održati 16. septembra u Nikšiću.

„SPORT FEST“ je sportsko-zabavna manifestacija koja ima edukativni karakter i koja okuplja od 4.000 do 7 .000 nikšićana, ljubitelja sporta i sportskih vještina. Sa punim pravom možemo reći da je Sport Fest jedini festival u Crnoj Gori koji je usmjeren ka mladima, i koji je tokom svog postajanja dao konkretne rezultate, što mogu potvrditi sportski klubovi iz Nikšiča sa kojima partnerski realizujemo ovaj festival. Tačnije, iz godine u godinu nakon završetka festivala sportskim klubovima se javlja sve veći broj mladih koji su zainteresovani da treniraju kod njih.

I ovogodišni festival smo odlučili da organizujemo prvenstveno za učenike osnovnih škola i polaznike predškolskih ustanova, kako bi smo ih upoznali sa sportskim disciplinama, i kod njih probudili zainteresovanost da se bave nekim od sportova.

Slogan festivala je BAVI SE SPORTOM- IGRAJ ZA CRNU GORU kojim ćemo pokušati da utičemo na mlade da dio slobodnog vremena koje provode na društenim mrežama provedu baveći se nekom sportskom aktivnošću.

Veliki broj mladih dio slobodnog vremena provodi ipred računara na društvenim mrežama, i ne vodeći raćuna da im takav odnos nanosi štetu prvenstveno njihovom zdravlju i zdravom razvoju tijela.

Kod njih ne postoji želja za bavljenjem nekom od fizičkih aktivnosti, koja bi im umnogome mogla doprinijeti i poboljšanju rasta i ravoja tijela.

Nažalost današnja omladina živi u virtuelnom svijetu, i sa svojim vršnjacima komunicora putem društvenih mreža, umjesto da se njima pośećuje sportske dogašaje, i da se zainteresuje da se počne baviti nekom od sportskih aktivnosti.

Danas kada se prođe kroz parkove ili pored sportskih poligona se može lako primijetiti da ima vrlo malo mladih koji se bave nekom sportskom aktivnosšnju, što je veliki problem kojim treba svi da se ozbiljno pozabavimo.

 

Društvene mreže i učestali boravak ispred televizora, kao i gledanje filmova,kod mladih izazivju želju da imaju neki porok.

Rezultat toga je da mladi u osnovnoj školi poćinju da konzumiraju cigarete, a određen broj njih čak i prije punoljestva počinje da konzumira razne droge, a rezultat toga su problemi u koje ulaze njihove famiije, koje pokušavaju da ih izvuku iz problema u kojima su se zatekli.

U koliko se društvena zajednica ozbiljno ne posveti rješavanju navedenog problema koji se odnosi da se mladi animiraju da se bave nekom od sportskih aktivnosti,  i da u manjem obimu koriste društvene mreže, kao rezultat toga dobićemo nezdravu omladinu, a samim tim i društvo.

Na ovogodišnjem festivalu su planirana su takmičenja revijalnog karaktera na otvorenom prostoru u centru grada, na Trgu  Slobode će biti postavljene strunjače za džudo, karate, a kao i prethodnih godina, u sklopu Sport Festa biće organizovani atletski miting i biciklistička trka kroz  grad, turniri u malom fudbalu, te takmičenja u odbojci, rukometu, šahu, tenisu,  te posebna takmičenja za đecu predškolskog uzrasta.

Dio takmičenja će se realizovati na tvrđavi Bedem, dok će se atletska i biciklistička trka održati trasom od spomenika Kralja Nikole, pored Saborne crkve, dvorca Kralja Nikole, Carevog mosta. Ovim želimo da kroz sport promovišemo i kulturno nasleše našeg grada.

U zabavnom dijelu festivala će nastupiti djeca iz gradskog vrtića, Kreativni centar Akord, dok će veliki  koncert održati pobjednik takmičenja Pinkove zvezde Ismail Delija kome će gosti na koncertu biti Indira Beriša pobjednica Pinkovih zvezda po izboru žirija, Komnen Vuković i Đordje Aleksić.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

[top]