14 jul 2020

ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA U ČAST 13. JULA

0 Comment

Nakon veličanstvene Akademije u čast Dana nezavisnosti 21.maja koju smo organizovali online, na portalima, televizijama u zemlji i inostranstvu, poštujući preporuke NKT-a, naša organizacija nastavlja sa realizacijom projekata koji imaju za cilj jačanje i promociju crnogorskog identiteta i kulturnog nasleđa naše države, koji su potrebniji više nego ikad, jer smo svjedoci da se pošasti prošlosti vraćaju na naša vrata. Slogan ovogodišnje proslave je Crna Gora pobjeđuje, njime šaljemo poruku da će naša država iz napada kojima je izložena izaći kao pobjednik.
Crnogorska kulturna mreža u čast 13. jula organizuje dva programa od kojih će jedan biti emitovan na teritoriji Republike Srbije Crnogorsko kulturno veče. Predstavnici crnogorske zajednice će program moći da prate na RTV Vojvodina, TV Most, Tv Subotica i na portalu crnogorske dijaspore Moja Crna Gora kao I na društvenim mrežama. Nijesmo željeli da zbog loše epidemijološke situacije u kojoj se nalazi Srbija prekinemo kontinuitet dug osam godina organizacije Crnogorske kulturne večeri pa smo za predstavnike crnogorske zajednice upriličili program sa kojim će se na kvalitetan način predstaviti crnogorsko kulturno nasleđe.
Drugi program svečana Akademija u čast 13. jula “ Crna Gora Pobjeđuje” će biti direktno emitovan na portalima CDM, Analitika, Aktuelno, Standard, Pres, na televizijama TV 7, TV Pljevlja i RTV Rožaje, kao na društvenim mrežama.
U godini kad Crna Gora obilježava 75. godina Pobjede nad fažizmom uložili smo dodatne napore da našoj državi u čast 13. jula 1878 i 1941 koji su bez sumnje temelji hiljadugodišnje državnosti naše države Crnoj Gori i njenim građanima poklonimo još jedan događaj. Posebno nam je žao što zbog mejra NKT-a program organizujemo bez prisustva publike, ali to u svakom slučaju neće umanjiti produkcijiski kvalitet.
U trenucima kad se pokušavaju srušiti temelji suverenosti Crne Gore veoma je važno organizovati programe koje afirmišu državotvorne vrijednosti Crne Gore.
Ova dva programa su bila veliki poduhvat za našu organizaciju, ali kada je povod Crna Gora ništa nije teško i sve se uz dobru organizaciju i marljiv rad može postići.
Crnogorska kulturna mreža svim građanima Crne Gore čestita 13. jul sa željom da temelji naše države budu vječni.

[top]