17 nov 2020

ODGOVOR NA IZJAVU ALEKSANDRA RAKOVICA

0 Comment

ISTORIČAR RAKOVIĆ NE PRESTAJE DA SANJA

Najnovija izjava srpskog istoričara Aleksandra Rakovića kako budućnost odnosa Crne Gore i Srbije leži u ujedinjenju Podgorice, Beograda i Banjaluke u jednu državu je ‘’ pusti san’’ koji nikad neće postati java.
Istoričar Raković se poziva na istorijiske činjenice koje su samo njemu znane, a u stvari one su čista laž koju permanentno plasiraju srpski mediji i SPC.
Ovom prilikom želim da pośetim ovog srpskog istoričara da crnogorska državnost traje hiljadu godina i da je budalaština pričati o činjenicama da je Crna Gora kroz istoriju bila srpska država.
Nerealan je optimizam na kojem ovaj ‘’ službin istoričar’’ bazira svoje nade da će nova izršna vlast uspjeti da prisjedini Crnu Goru u projekat tri srpske države.
U velikoj ste zabludi ako mislite da Srpska pravoslavna crkva i ljudi koji čine novu Vladu imaju kredibilitet i snagu da sruše  građanski koncept Crne Gore i njenu suverenost.
Raković je zaboravio da moć nije u onome ko vrši vlast već u rukama naroda koji bi se suprostavio rušenju crnogorske slobode mnogo snažnije nego što je to bilo 1919.godine.
Lično razumijem opčinjenist Rakovićevih nalogodavaca likom i djelima Mila Đukanović jer mu ne mogu oprostiti što je izmakao stolicu projektu velikosrpskog nacionalizma.
Gospodine Rakoviću krajnje je vrijeme da se uozbiljite i probudite iz sna koji na Vašu žalost neće postati java.
 Kada se otrijeznite iz mamurluka Crna Gora će biti članica EU  a Vaša ideologija će ostati ‘’ neostvareni san jednog srpskog nacionaliste’’.
Aleksandar Damjanović
Predśednik Crnogorske kulturne mreže
[top]