24 okt 2021

ODBACIVANJEM KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV STANIVUKOVIĆA TUŽILAŠTVO AFIRMIŠE ŠOVINIZAM PREMA CRNOGORCIMA

0 Comment
Poznati crnogorski novinar Marko Novaković je 18.07.2021.godine Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici  podnio krivičnu prijavu  protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića zbog vrijeđanja crnogorske nacije.
Stanivuković je govoreći na jednom političkom skupu u Podgorici kazao “kako on misli da je crnogorska nacija izmišljena i da ona ne postoji”.
Ovo vrijeđanje nacionalnih crnogoraca od strane stranog državljanina  za kontraverznu tužiteljku Rominu Vlahović je “normalna stvar” pa je iz samo sebi znanih razloga odbacila krivičnu  prijavu protiv Stanivukovića.
Za rubriku vjerovali ili ne je činjenica da osoba sa hipotekom koju nosi tužiteljka Vlahović odlučuje o prijavama koje se odnose na ugled.
ODT je ovom sramnom odlukom još jednom pucalo u glavu Crnoj Gori i nacionalnim Crnogorcima u srce.
Ovakva odluka ODT Podgorica je zabrinjavajuća i ona nameće pitanje u čijem interesu rade tužioci koji su u njemu zaposleni, a koje gradani Crne Gore plaćaju da rade u interesu države.
Nažalost još jednom svi svjedočimo da nakon dolaska nove izvršne vlasti državne institucije ne reaguju na šovinistički odnos prema nacionalnim Crnogorcima.
Lično me brine blaga reakcija javnosti i izostanak reakcije državotvornih političkih partija na ovu sramnu odluku kontraverzne  tužiteljke Romine Vlahović.

 

[top]