23 nov 2020

OČEKUJEMO DA SIMOVIĆ PRUŽI VEĆU PODRŠKU KULTURI I SPORTU 

0 Comment
Izbor Milutina Simovića za predśednika Opštine Nikšić je prilika da lokalna samouprava iskaže veće razumijevanje za kulturu i sport.
Kulturni i sportski radnici iz našeg grada se ne mogu pohvaliti činjenicom da su od Opštine Nikšić dobijali adekvatnu podršku.
Činjenica da Nikšić ima bogatu kulturnu istoriju obavezuje Milutina Simovića da pruži punu podršku nikšićkoj kulturi koja se nalazi u nezavidnom položaju.
U Gradskom pozorištu se moraju zaposliti mladi koji žele da stvaraju, a ne osobe od kojih veći dio nikad nije odgledao nijednu pozorišnu predstavu.
Zgrada Zahumlja  koja je rekonstruisana na našu inicijativu uz podršku Mila Đukanovića i Milutina Simovića treba da bude mjesto u kojem se neće igrati tombola već na kojem će se mladi učiti prvim koracima folklora.
Za razliku od pozorišta u kojem nema kulturnih dešavanja  Zahumlje ima nadaleko poznati folklorni ansambl koji služi za ponos našem gradu, kojem takođe treba veća podrška za svoj rad.
Naša očekivanja od novog predśednika su da svi sportski klubovi koji postižu zapažene rezultate dobiju podršku grada, a ne kao što je to bio slučaj do sada da novac samo dobijaju fudbalski i košarkaški klub Sutjeska, dok ostali dobijaju samo po par besplatnih termina u Sportskom centru.
Ne smije se zaboraviti da Nikšić ima najbolju bazu ženskog rukometa, kao ni činjenica da Karate klub Onogošt stvara osvajače evropskih medallja kao i da ostale škole sporta okupljaju veliki broj mladih i samim tim svi zaslužuju podršku grada.
Posebno nas je obradovala najava predśednika Simovića da će pružiti šansu mladima što do sada nije bio slučaj. U lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima  na rukovodećim položajima su deceniju i više isti ljudi koji svoje pozicije treba da prepuste mladima.
Razumijevanje i ljubav  koju  je Milutin Simović iskazao prema Nikšiću obavljajući visoke državne funkcije nam daje za pravo da vjerujemo da je naš grad konačno dobio predśednika koji ga voli kao i  domaćina  koji  nije sujetan i bahat.
Nadamo se da će Simović svoj posao raditi u interesu grada i mladih a ne kao njegov prethodnik koji je opštinu doživljavao kao svoju privatnu firmu.
Ono što je najvažnije jeste da  novi predśednik da doprinos da Nikšić bude prepoznatljiv po kulturi i sportu a ne kao grad litija iz kojeg se šalju poruke  mržnja prema Crnoj Gori.
[top]