28 okt 2021

OČEKUJEM DA DRITAN PRVO PROVJERI PORIJEKLO IMOVINE SVOG POLITIČKOG RODITELJA MIŠKA PEROVIĆA

0 Comment
Crna Gora će po ugledu na mnoge demokratske zemlje zahvaljujući doktoru Dritanu Abazoviću dobiti Zakon o porijeklu imovine.
Njime je predviđeno da se može kontrolisati porujeklo imovina čija vrijednost prelazi pedeset hiljada eura.
Ja se iskreno nadam da će Dritan primjenu ovog zakona početi od svog političkog roditelja bivšeg suvereniste sad  “ vjernika”Srpske pravoslavne crkve Miška Perovića koji je svoju imovinu stekao u državi koju je često nazivao
 “ kriminalnom”.
Profesor Perović je svoj pozamašni imovinski karton  stekao za vrijeme bivše vlasti protiv koje ze grčevito birio zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom čiji je “ vjernik” preko noći postao.
Danas profesor  Perović pośeduje toliko imovine da bi mu na njoj mogli pozaviđeti njegove kolege koje rade na prestižnom univerzitetu na Sorboni u Parizu, i čije su mjesečne zarade makar tri puta veće od one koju je Dritanov politički roditelj primao na UCG.
Dritan bi u koliko prihvati moju inicijativu  profesoru Peroviću u koliko dokaže da je od profesorske plate stekao imovinu pomogao da  sa svojih leđa skine hipoteku tranzicionog profiteta.
Zaočekivati je da doktor Dritan Abazović primjenu ovog zakona počne od svojih najbližih saradnika i na taj način svima nama pošalje poruku da je ruka pravde krenula i da nema nedodirljivih.
U koliko Dritan zaobiđe svog političkog roditelja  to će značiti da će se zakon primjenjivati selektivno i da će on biti još jedan od neuspješnih poteza aktuelne izvršne vlasti.
Dok čekamo ruku pravde koju nam šalje doktor Abazović ostaje nam da se nadamo da ona neće zaobići one zahvaljujući kojima on danas na poltičkoj sceni diše na škrgama.
[top]