03 jun 2018

OBILJEŽAVANJE 3. JUNA VEČERAS U PLJEVLJIMA

0 Comment

 

OBILJEŽAVANJE 3. JUNA VEČERAS U PLJEVLJIMA

Nakon veličanstvene proslave Dana nezavisnosti,  koju smo upriličili na Cetinju  naša organizacija  obilježava još jedan važan  datum 3. jun, dan kad je Skupština Crne Gore usvojila Deklaraciju o nezavisnosti naše države.

Program koji će početi od 20 ura u Milet bašti   podrazumijeva kululturno-zabavni program u kojem će učestovati: polaznici JPU Eko bajka, Kud Volođa, Nejra Mekić, Nejra Bašić dok će koncert održati Merima Njegomir.

I ovog puta smo na događaju uključili mlade iz mjesta u kojem se događaj organizuje, jer nastavljamo praksu predstavljanja mladih talenata, koji su svojim radom zaslužili da se predstave na najvećoj sceni.

Ovo će biti prvi put da se u Pljevljima  organizuje obilježavanje pomenutog datuma  što je za našu organizaciju velika obaveza.

Naša organizacija je i bez podrške  državnih institucija nastavila tradiciju obilježavanja značajnih datuma koji su vezani za Crnu Goru. Zabrinuti smo što i na ovom projektu nijesmo uspjeli da uspostavimo partnerstvo sa državnom institucijama, a naročito sa Skupštinom Crne Gore, za koju je ovaj datum I najviše vezan.

Odlučili smo se da ovogodišnje obilježavanje 3. juna organizujemo u Pljevljima iz razloga što je ova opština jedina u Crnoj Gori u prethodne četiri godine organizovala narodna obiljžavanja Dana državnosti i nezavisnosti. Ovim događajem smo željei da izrazimo poštovanje prema  njihovom odnosu koji imaju prema državnim praznicima.

U Pljjevljima je veoma važno organizovati dogaađaje na kojima se promoviše crnogorski identitet  koji je u ovom gradu dugo bio emigrant.

Pozivamo  građane Crne Gore koju su u mogućnosti da večeras dođu u Pljevlja da zajedno obilježimo ovaj važan datum crnogorske istorije.

 

 

 

 

[top]