02 jun 2017

OBILJEŽAVANJE 3 JUNA U ŠAVNIKU

0 Comment

OBILJEŽAVANJE 3 JUNA U ŠAVNIKU

Nakon  proslave Dana nezavisnosti,  koju smo upriličili na Cetinju i Žabljaku, Crnogorska kulturna mreža organizuje obilježavanje još jednog važanog  datuma – 3. juna, dana kada je Skupština Crne Gore usvojila Deklaraciju o nezavisnosti Crne Gore.

Znacaj 3 juna je neprepoznatljiv u javnosti, zbog neodgovornog odnosa prema njemu, na prvom mjestu, Skupštine Crne Gore i ostalih državnih institucija.

Obilježavanje ovog važnog datuma upriličićemo u Šavniku, za građane malog grada velikog srca, koji je 2006. godine dao veliki  doprinos obnovi crnogorske suverenosti.

Program  podrazumijeva organizaciju pośete bazena u Nikšiću za učenike osnovnih škola i obrazovnog centra u prijepodnevnim časovima u saradnji sa Sportskim centrom Nikšić i Vaterpolo savezom Crne Gore, dok ćemo u od 18:30 ura  organizovati bogat kulturno-zabavni program u sali Centra za kulturu.

U programu će nastupiti učenici osnovnih škola iz Boana, Bukovice, kao i učenici Obrazovnog centra Šavnik,. Mini koncert će održati Zdravko Đuranović, dok će veliki koncert održati Merima Njegomir.

Skupština Crne Gore, iako je 3. jun veoma bitan datum za crnogorski parlament, nije imala razumijevanja da pruži podršku za organizaciju događaja.

Zadovoljstvo  nam je što smo četvrti put u prilici da organizujemo događaj za mlade Šavnika, kao i činjenica da će veći dio programa izvesti učenici iz Šavnika.

Smatramo veoma važnim organizaciju obilježavanja važnih datuma za Crnu Goru u manjim gradovima širom države, koji su nažalost uskraćeni za kulturne događaje. Posebno treba povesti računa da se u ovim sredinama organizuju kulturne edukacije za mlade.

 

 

                

.

[top]