09 nov 2021

NEVENKA ĆIROVIĆ NEĆE SLUŽITI INTERESIMA CRNE GORE 

0 Comment
Imenovanjem kadra Demokrata Nevenke Ćirović na mjesto generalne konzulke u Generalnom konzulatu u Republici Srbiji crnogorska diplomatija je dotakla dno.
Nevjerovatno je da osoba koja je negirala identite i suverenost Crne Gore bude imenovana da je diplomatski predstavlja.
Prateći javna oglašavanja Ćirovićke koja su bila puna šovinizma i mržnje prema svemu što je crnogorsko siguran sam da ona neće služiti interesima Crne Gore.
Konzulka Ćirović će  biti suport Srpskom svetu koji već duži niz godina sprovodi asimilaciju crnogorske zajednice u Srbiji.
Zabrinjavajuće je to što ona dolazi na funkciju neposredno pred popis stanovništva kada je crnogorskoj zajednici potrebna podrška na koju neće moći da računaju od novoimenovane konzulke.
Imenovanjem Nevenke Ćirović Vlada  Crne Gore je iskazala visok stepen nepoštovanja prema crnogorskoj zajednici u Republici Srbiji.
Primjer konzulke Ćirović će biti presedan svjetske diplomatije jer će njoj biti bliži interesi države u kojoj će da obavlja dužnost od one koja je imenovala da joj služi.
Sa Nevenkom Ćirović zagovornici velikosrpskog nacionalizma su dobili još jednog glasnogovornika i odanog saborca.
Demokratska Crna Gora čiji je Ćirovićka kadar i zahvaljunući kojoj je imenovana na funkciju je pokazala da su im kadrovski potencijali na veoma niskom nivou.
[top]