03 dec 2023

NEKA NAM JE BOG NA POMOĆI SA OVAKVIM MONSTATOM

0 Comment
Nakon zakašnjenja od tri godine u Crnoj Gori počinje popis stanovništa i domaćinstava , koji  će po viđenim tenzijama oko njegove organizacije biti više od statistike i demografije.
Posle svega viđenog oko organizacije popisa jedino nam preostaje da se pomolimo Bogu da nam bude na pomoći da sve prođe kako treba.
Bivši premijer Dritan Abazović je uz suport Monstata pripremao falsifikovanje rezultata popisa ili  narodnim rječnimom kazano pljačku na štetu nacionalnih crnogoraca.
Svi se dobro śećamo kako su nas iz Monstata za vrijeme Abazovićeve Vlade uvjeravali kako je sve spremno za početak popisa ne mareći za primjedbe DPS-a i nacionalnih savjeta manjebrojnih naroda.
Nakon izbora Vlade premijera Milojka Spajića i početka pregovora izvršne vlasti i opozicije crnogorska javnost je došla  do saznanja  da su ljudi iz Monstata dezavuisali i lagali javnost.
Sama činjenica da su radjene izmjena i dopuna Zakona o popisu najbolje govori kakvu su namjeru imali u Monstatu.
Lider NSD i predśednim Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je javno priznao gostujući u dnevniku RTCG da su prijedlozi DPS-a i savjeta manjebrojnih naroda bili opravdani.
Čak je Mandić pohvalio DPS-ov prijedlog o izradi softvera pomoću kojeg bi građani imali priliku da provjere vjerodostojnost unosa svojih podataka koje su dali popisivačima.
Kada sam kod DPS-a ne mogu se oteti utisku da je zahvaljuću ovom političkom savezu spriječeno falsifikovanje rezultata popisa koje su priremali Monstat i doktor Dritan Abazović.
Dok Milan Knežević u Mojanovićima čeka popisivače gledajući na zidu partizanske spomenice svojih predaka, preostaje nam da se nadamo da će Monstat svoj dio posla odraditi kako Bog zapovijeda časno i pošteno.
Na kraju pozdravljam demokratski kapacitet koji su iskazali premijer Milojko Spajić i DPS da bi se došlo do fer uslova za organizaciju popisa.
[top]