24 apr 2023

NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO NAPAD NA DOKTORA JEVTA ERAKOVIĆA

0 Comment
Crnogorska  kulturna mreža najoštrije osuđuje napad na doktora Jevta Erakovića, koji je bio inspirisan nacionalizmom.
Nevjerovatno je da u dvadeset prvom vijeku ugledni doktor bez obzira na političko opredjeljenje bude javno napadnut na javnom mjestu.
To što gospodin Eraković sa ponosom ističe da je Crnogorac, nije razlog da od onih koji ne dijele njegove vrijednosti doživljava neprijatnost.
Doktor Eraković svojim javnim nastupima kao političar je dobro odmjeravao riječi, pa samim tim nikog nije uvrijedio da bi doživio neprijatnost poput one jučerašnje.
Da je gospodin Jevto Eraković kojim slučajem bio proklsmer anticrnogorske politike sigurno bi od napadača dobio dubok naklon i poštovanje.
Neshvatljivo je da nažalost kod jednog dijela građana nije sazrela svijest da šovinizam i mržnja treba da budu prošlost devedesetih godina.
Ovaj čin napada na doktora Jefta Erakovića koji je motivisan nacionalizmom je jasna poruka nacionalnim crnogorcima šta mogu očekivati svakog dana na ulici.
Po svemu sudeći Crna Gora se vraća u devedesete godine kada ćemo po ulicama gledati paradu velikosrpskog nacionalizma i fašističke pokloče.
Napad na doktora Erakovića je jasan pokazatelj da će se nacionalni crnogorci morati samoorganizovati kako bi odbranili svoje dostojanstvo.
Na kraju se postavlja pitanje u kakvoj državi treba da žive đeca i porodice javnih ličnosti koji se deklarišu kao crnogorci?
[top]