26 apr 2016

NAJAVA FRONTA POKAZATELJ DA TEMELJI CRNE GORE NIJESU VJEČNI

0 Comment

 

         NAJAVA FRONTA POKAZATELJ DA TEMELJI CRNE GORE NIJESU VJEČNI

Najava lidera Demokratskog fronta da će nizom aktivnosti obilježiti deceniju od referenduma kao i da je, prema njihovim riječima, od države napravljena mala privatna firma kojom upravlja mafija, te da će ukoliko im se ukaže prilika ponovo pokušati da ujedine Crnu Goru i Srbiju, je pokazatelj da temelji Crne Gore ni nakon deset godina od obnove nezavisnosti nijesu vječni.

Ove tvrdnje su zabrinjavajuće, imajući u vidu da dolaze od strane najjačeg opozicionog subjekta koji pretenduje da na narednim parlamentarnim izborima preuzme izvršnu vlast, a samim tim i sudbinu suverenosti Crne Gore.

Saglasni smo sa Predragom Bulatovićem da je dosta suverenista nezadovoljno današnjom Crnom Gorom, makar u onom dijelu koji se odnosi na crnogorski identitet koji je emigrant u Crnoj Gori.

Ovom najavom nam neka moćna svjetska sila, preko svojih eksponenata, šalje jasnu poruku da suverenost Crne Gore nije sigurna, što nije novost, jer smo do sada u više navrata ukazivali visokim državnim funkcionerima da se mora mnogo više raditi na jačanju institucije države. Svi smo svjeedoci da je do sada u mnogo primjera država pokazivala nemoć, i da je nesankcionisanje onih koji narušavaju njen ugled doprinijela da se u budućnosti pokrene priča o održivosti nezavisne Crne Gore.

Sigurno je da predstavnicima Demokratskog fronta, ukoliko na predstojećim izborima preuzmu izvršnu vlast, niko ne može osporiti pravo za raspisivanje referenduma o ponovnom zajedništvu Crne Gore sa Srbijom.

Problem je i u tome što u našoj državi ne postoji procrnogorska partija koja ima preko 3 % podrške građana i koja se istinski zalaže za jačanje crnogorskog identiteta, jer većini procrnogorska orjentacija služi za ostvarenje ličnih ciljeva i interesa.

Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da svi Crnogorci pred svake parlamentarne izbore moraju da strijepe koja će opcija osvojiti većinu – procrnogorska ili prosrpska.

Da kojim slučajem postoji izgrađena institucija države gospoda koji su organizovali press konferenciju bi bili lišeni slobode i privedeni nadležnim organima, a protiv njih pokrenut postupak zbog izdajničkog odnosa prema matičnoj državi.

[top]