10 dec 2021

NACIONALISTIČKI POKLIČI  U POLICIJISKOJ AKADEMIJE ZABRINJAVAJUĆI ZA CRNU GORU

0 Comment
U javnosti se pojavio snimak kako akademci  Policijiske akademije u Danilovgradu uz nacionalne pokliče proslavljaju pobjedu rukometašica Srbije nad Crnom Gorom.
Ovakvo ponašanje  je zabrinjavajuće za prosvjetni sistem kao i za budućnost Crne Gore i učenika koji su učesnika divljačkog ponašanja.
Nakon navedenih dešavanja postavlja se pitanje da li Crna Gora školuje kadrove koji će služiti interesima druge države kao što je to bio slučaj 4 i 5.septembra na Cetinju.
Ne čudi ovo ponašanje akademaca imajući u vidu divljačko ponašanje resornog ministarsva prosvjete na čijem je čelu kontraverzna ministarka Vesna Bratić.
Zabrinjava činjenica da se resorno Ministarstvo prosvjete i uprava akademije još nijesu oglasili povodom ovog neprimjerenog čina učenika.
Da su kojim slučajem učenici skandirali Crnoj Gori već mi smo imali veliki broj reakcija vrha izvršne vlasti kojima očito ne smeta skandiranje drugoj  državi.
Pitamo se zašto ćuti predśednik Upravnog odbora akademije i kadar  URE Zoran Miljanić koji je trebalo da inicira pokretanje istrage u ovom slučaju i otkrivanje postrekača.
Vjerovatno se i sam Miljanić kao i njegova politička partija utopio u sivilo velikosrpskog nacionalizma koje proklamuju političke partije sa kojima vrše vlast
Crveni alarm se upalio jer ovako divljanje u obrazovnim ustanovama nikom  neće dobro donijeti a ponajmanje akademcima koji u njemu učestvuju.
Na kraju se pitamo kako će akademci koji se vesele uz nacionalističke pokliče porazima crnogorske reprezentacije śutra  služiti interesima Crne Gore.
[top]