17 avg 2020

NA ŽABLJAKU ĆE 30.AVGUSTA UBJEDLJIVO POBIJEDITI CRNA GORA

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je na više lokacija u Žabljaku realizovala akciju Glasaj za Crnu Goru. Građani  sa kojima smo razgovarali su svjestni značaja prdstojećih parlamentarnih izbora i na njima će svoj glas dati državotvornim partijama. Žabljačani su nam kazali da nijesu saglasni sa organizaciom skupova koje organizuje manji dio njihovih sugrađana koji su sakriveni iza religije, a direktno su usmjereni protiv Crne Gore.

Posebno ih zabrinjava što pojedini vjerski velikodostojnici obilaze njihove kuće i sugerišu im da svoj glas ne daju partijama koje trenutno vrše Izvršnu vlast.. Građani su nam tokom razgovora kazali da vjeruju da će državotvorne partije u njihovom gradu pobijediti ubjedljivije nego 2006. godine.

Predstavnici naše organizacije su apelovali na žabljačane da svoj glas ne daju onim političkim subjektima koji su 2006. godine rekli ne slobodi naše države. Posebno smo im skrenuli pažnju da ih ne zavara podatak što antidržavne partije u svojim političkim sloganima nose ime Crne Gore jer im je to paravan da svi zajedno ako bi im se nakon parlamentarnih izbora ukazala prilika joj vratili status iz 1918. godine.

Mlađi stanovnici Žabljaka nijesu zadovoljni činjenicom da se u njihovom gradu ne organizuju kulturne manifestacije i koncerti regionalnih muzičkih zvijezda kao što se to radi u drugim crnogorskim gradovima.

[top]