07 jan 2023

NA POKLON CRNOJ GORI GUSLARSKA PJESMA  PJESMA BOŽIĆNI USTANAK 

0 Comment
Crnogorska kulturna mreža poklanja Crnoj Gori u čast heroja koji su se usprotivili njenom nestanku guslarsku pjesmu Božićni ustanak.
Ova pjesma je producirana  da bude svjedočanstvo istini o događajima mračne istorije koja se permanentno pokušava krivotvoriti i falsifikovati.
Zahvaljujući ovom projektu generacije koje dolaze će saznati  istinu utemeljenu na činjenicama o dešavanjima iz 1918 i početka 1919. godine.
Takođe će čuti da i pored teške situacije i nemaštine su se našli junaci koji su se suprostavili okupaciji Crne Gore  od strane srpske vojske.
Ova pjesma prvenstveno ima za cilj da bude pandam lažima o dešavanjima iz perioda u kojem je Crna Gora nestsla.
Pjesmu za koju je tekst pisao Maksim Filipović iz Crvene lokve izvodi guslar Stefan Marković sa Cetinja, a izvršni producent je Aleksandar Damjanović.
Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje timu koji je učestvovao u stvaranju pjesme i TV spota. Takođe zahvalnost dugujemo familiji Željka Vujovića u čijem etno muzeju je sniman dio kadrova spota.
Posebno smo ponosni što smo ovim projektom obradili još jednu za Crnu Goru  veoma važnu istorijsku temu i  generacijama koje dolaze ostavili svjedočanstvo istine.
Vječna slava herojima Božićnog ustanja koji su svojim životima branili Pravo Čast i Slobodu Crne Gore.
[top]