05 sep 2022

NA BELVEDERU DRŽAVNE INSTITUCIJE I NJIHOVI  RUKOVODIOCI IZGUBILI OBRAZ 

0 Comment
Za buduća pokoljenja Belvederska noć je slavna u kalendaru Crne Gore zlatnim slovima upisana.
Uzalud dimne bombe i suzavci Crnogorac svaki osta vjeran domovini svojoj majci.
Tog je dana duh Njegošev sa Lovćena slavnog zvao da poruči Crnoj Gori da Belveder nije pao.
Odlučih da podśećanje na dešavanja sa Cetinja od 4 i 5. septembra 2021. godine počnem pjesmom “Belvederska noć”  koja je nastala da bude živi spomenik dešavanjima na Belvederu.
Na Belvederu su državne institucije i njihovi rukovodioci izgubili  obraz, zbog suporta koji su davali brukanju države kojoj služe.
Bezbjedonosni sektor je sve svoje raspoložive resurse stavio na raspolaganje interesima druge države, a na štetu svoje, na način koji evropska istorija nije zapamtila.
Neshvatljivo je ponašanje prema građananima od strane elitne jedinice Policije koja ih je nekontrolisano zasipala suzavcima i gumenim mecima, ne vodeći računa da su oni tu došli goloruki da brane ugled svoje države.
Crnogorska istorija nakon 1918. godine  pa do današnjeg dana ne pamti veću izdaju od one koja se dogodila na Cetinju, koja najviše služi na sramotu rukovodiocima bezbjedonosnog sektora.
Sve nas koji smo bili ova dva dana na Cetinju više od suzavca peče činjenica, kome ni nakon godinu dana nije interes da se sazna istina?
Kada bi istina izašla na viđelo tada bi cjelokupna javnost saznala bruku i sramotu koju su Crnoj Gori priredile državne institucije i njeni rukovodioci.
Dok istina obuče odijelo, laž proputuje pola svijeta, međutim pravda je spora ali ipak dostižna, to je nepisano pravilo od kojeg neće moći pobjeći producenti veleizdaje Crne Gore.
Crna Gora ne može da čeka,istina se mora saznati bez obzira što će nakon nje učesnici izdaje Crne Gore ponijeti štafetu koju je 1918. godine podigao Savo Fatić.
Nakon godinu dana cetinjskim ulicama više ne dogorijeva suzavac,ali se ośeća smrad izdaje koji neće proći dok se ne sazna istina, koju crnogorske patriote isčekuju.
Dok čekamo da koncesionar Raško pokrene postupak protiv pilota VCG koji su bili podrška izdaji Crne Gore, nadajmo se da za ISTINU  ima nade….
Na kraju ovo pośećanje na Belveder završavam tužnom slikom koja mi se vrti u glavi, kako je tadašnji premijer Zdravko Krivokapić uprilučio prijem za pripadnike Policije koji su učestvovali u brukanju Crne Gore i za izdaju ih nagrađuje sa par stotina eura.
[top]