19 okt 2022

MUP I UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE AGITUJU ZA URU

0 Comment
Želim da podijelim sa crnogorskom javnošću saznanja da po nalogu ministra Filipa Adžića i direktorice Uprave za inspekcijske poslove Ane Vujošević ova dva državna organa rade u interesu predizborne kampanje GP URA.
Adzić i Vujošević  zloupotrebljavajući institucije na čijem su čelu obilaze gradove u kojima se održavaju lokalni izbori i vrše pritisak na zaposlene kojima su nadređeni  da glasaju i agituju za njihov politički savez.
Ministar Filip Adžić obavlja razgovore sa načelnicima lokalnim odjeljena MUP-a i sa načelnicima centara bezbjednosti tražeće od njih da se stave u službu URE za obezbjeđivanje glasova.
Vršiteljka dužnosti direktorice Uprave za inspekcijske poslove takođe traži od inspektora da agituju kako bi URA postigla što bolji izborni rezultat.
Ova bezočna zloupotreba državnih resursa od strane kadrova URE pokazuje da oni ne biraju način i sredstva da odbrane fotelje u koje su zaśeli ni krivi ni dužni.
Posvemu sudeći rukovodioci URE bez imalo ustezanja sve državne kapacitete stavljaju na raspolaganje partijskoj infrastukturi kako bi prikupilia što veći broj glaosva.
Izgleda da kadrovi GP URA smatraju da su državne  institucije njihova lična prćija koju mogu zloupotrebljavati u partijske svrhe.
Danas imamo na sceni situaciju da urini funkcioneri rade  sve ono za šta su optuživali bivšu izvršnu vlast bez imalo odgovornosti prema građanima.
URA ima legitimno pravo da se bori za postizanje što boljeg izbornog rezultata ali toj njihovoj borbi ne mogu i ne treba da robuju državne institucije na čijem su čelu njihovi kadrovi.
Na kraju funkcionerima URE poručujem da će mnogo brže nego što misle odgovarati pred institucijama Crne Gore za izdaju države.
[top]