30 jan 2020

MOŽE LI MILO SAČUVATI CRNU GORU?

0 Comment

 STAV

Aleksandar Damjanović

                                                 MOŽE LI MILO SAČUVATI CRNU GORU?

 

Prateći svakodnevne šovinističke  napade na Crnu Goru i crnogorski identitet pitam se da li će Milo Đukanović uspjeti i ovog puta da sačuva suverenu Crnu Goru? Sa ovim mojim pitanjem se neće složiti oni isti koji su željeli da naša država bude 27. izborna jedinica, i  oni koji su se 2006. godine zalagali da naša država ne obnovi svoju suverenost, a naročito ne oni  koji danas žele da crnogorski identitet bude emigrant u Crnoj Gori.

 

Najviše negodovanje na moje pitanje će biti od profesionalnih srpskih političara iz naše države koji sebi daju eksluzivitet da lažno zastupaju interese građana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi, a u stvari oni su strani plaćenici, ili što bi naš narod rekao “izdajnici svoje matične države”. Bez obzira što svaki put interesni kolač nijesu podijelili da svi  budu zadovoljni, ovog puta ih je ujedinila mržnja prema Crnoj Gori  kompleks prema Milu, jer mu ne mogu oprostiti što je obnovio crnogorsku nezavisnost i uveo Crnu Goru u NATO.

 

Od 1918. godine pa do današnjeg dana Crna Gora nikad kao ovih dana nije bila izložena šovinističkim napadima koje ničim nije izazvala. I đeci u zabavištu je jasno ko  želi da našu kuću uređuje kako njemu odgovara, i da prekraja istoriju kako on smatra da treba. Na to samo mogu reći ”snila baba što joj milo bilo”.

 

Kada je Milo Đukanović kroz izborne kampanje govorio kako na izborima branimo suverenost, optuživan je da iz rukava vadi nacionalna i identitetska pitanja kojima želi podijeliti građane  zarad očuvanja vlasti. Danas ne postoji niko ko je razuman građanin naše države da mu nije jasno da još uvijek temelji Crne Gore nijesu vječni, i da nam predstoji velika borba da sačuvamo crnogorski identitet od velikosrpskog nacionalizma koji pokušava da pokori Crnu Goru.

 

Na početku ovog teksta sam namjerno postavio pitanje” Može li Milo sačuvati Crnu Goru” a ne nadležne državne institucije koje bi po logici stvari trebalo da brinu o državi. Ja u njih nemam povjerenje da mogu sačuvati Crnu Goru kakvu ja želim.  Kad je trebalo da pokažu snagu i odlučnost u borbi protiv bestidnih sinova naše zemlje, one to nijesu uradile, već su im  nesankcionisanjem dali  potstrek da ruše Crnu Goru.

 

Znam koliko u našoj državi ima onih “ zaslužnih prvoboraca ” koji misle da nije bilo njih, danas ne bi bilo ni nezavisne Crne Gore, a istina je sasvim drugačija. Njima je Crna Gora dala sve, a oni njoj ništa.

Valjda zaslužni prvoborci znaju da se država ne brani po onoj narodnoj”usta moja falite me” nego se staje u prvi red za odbranu njenog prava časti i slobode.

 

Na kraju čvrsto vjerujem da je Milo “kadar” da sačuva Crnu Goru i crnogorski identitet od domaćih izdajnika koji su plaćeni da  “utule” baklju crnogorske suverenosti i slobode.

[top]