06 mar 2014

MOJ IZBOR CRNA GORA U BERANAMA

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža nastavlja realizaciju projekta MOJ IZBOR CRNA GORA , koji smo do sada realizovali u Podgorici, Rožajama, Nikšiću Bijelom Polju i Petnjici.

Na događaju  koji će se održati 7.marta na Gradskom trgu u Beranama  će nastupiti:  Branka Šćepanović, Milivoja Bubanja  Slavica Kovačević – Ledy Slava dok će koncert održati Bojan Marović.

Predstavnici CKM-a i učesnici programa će pośetiti dječiji vrtić u Beranama u kojem će se družiti sa djecom, podijeliti im rekvizite sa crnogorskim obilježjima i prirediti kraći  muzički program.

Naše iskustvo nakon realizacije projekata Proslave Dana nezavisnosti  DA JE VJEČNA CRNA GORA, Proslave Dana državnosti, Projekta Moj izbor Crna Gora ukazuje na potrebu permanentnog rada sa mladima , koji veoma oštroumno i na svoj način prepoznaju prave vrijednosti i potrebu unaprijeđenja zajednice, dok ih sa druge strane političari svojim djelovanjem uglavnom zbunjuju i čine nesigurnim.

U vremenu u kome su podjele postale neminovnost i surova realnost, kada politicke stranke i partije u korist svojih interesa, fokus pažnje sa  socijalno ekomskih i drugih aspekata usmjeravaju na konstruisane podjele među  građanima, i na taj način dizajniraju ružnu sliku o Crnoj Gori kod mladih na kojima počiva budućnost Crne Gore, smatramo da je realizacija projekata koji imaju za cilj promociju crnogorskog indetiteta neophodna.

Ovaj projekat nema za cilj da pruži podršku bilo kojoj političkoj opciji na predstojećim  lokalnim izborima, već da mladima kroz muziku i živu rijrč približimo patriocki odnos prema državi.

Raduje nas veliko interesovanje mladih  koje vlada za pomenuti projekat, posebno nam je drago što  je ovo prvi projekat koji realizujemo u Beranama.

[top]