08 mar 2014

Moj izbor Crna Gora – Posjeta dječijem vrtiću u Beranama

0 Comment

Predstavnici Crnogorske kulturne mreže su danas u sklopu akcije Moj izbor Crna Gora posjetili dječji vrtić u Beranama.

Tom prilikom predstavnici CKM-a su djeci podijelili crnogorske zastave, olovke i sveske na kojima je ispisan tekst Himne Crne Gore.

U obraćanju djeci, kojih je bilo oko 250, objašnjeno je kako bi trebalo postupati prilikom intoniranja Državne himne i prilikom isticanja Državnih simbola. Djeci je je sugerisano da nikom ne dozvole da im  stvara ružnu sliku o Crnoj Gori i njenim simbolima.

Djeci smo kroz razgovor pokušali približiti činjenicu da na njima počiva budućnost Crne Gore i da će neki od njih, nadamo se, jednog dana nositi dres sa crnogorskim grbom na evropskim, svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

U zabavnom dijelu programa djecu su zabavljali Miloje Bubanja i Bojan Marović.

Posebno smo zadovoljni što su djeca nakon završetka programa izrazila zadovoljstvo što smo ih posjetili i priredili program u nihovu čast.

Crnogorska kulturna mreža smatra da bi Ministarstvo prosvjete trebalo da u narednom periodu pokrene slične akcije, koje bi imale za cilj da upoznaju najmlađu crnogorsku populaciju sa Državnim simbolima i približe im značaj patriotskog odnosa prema Crnoj Gori.

Crnogorska kulturna mreža će nastaviti da sprovodi slične akcije širom Crne Gore.

 

PMS_7679

[top]