10 mar 2014

Moj izbor – Crna Gora – BERANE

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža je u Beranama nastavila realizaciju projekta Moj izbor – Crna Gora.

Na događaju je i pored opstrukcija političkih subjekata prisustvovalo oko 4500 građana, među kojima je bilo najviše mladih, što nas posebno raduje.

Mladima smo kroz zabavu i živu riječ približili značaj poštovanja Države i njenih simbola. Posebno smo apelovali na njih da ne pridaju značaju debatama koje vode političari, jer one imaju za cilj da ih podijele i podstreknu mržnju prema Crnoj Gori.

Pozvali smo one koji u narednom mandatu budu činili skupštinsku većinu da više prostora na rukovodećim mjestima daju mladima, jer oni trebaju da preuzmu budućnost Berana u svoje ruke.

Zatražili smo se napravi ambijent da mladi sa visokim obrazovanjem dobiju zaposlenje u svom gradu, a ne da san mladih iz Berana bude da se odsele iz tog grada.

Izrazili smo zadovoljstvo najavom premijera Đukanovića da će se do 2015. godine Sportski centar predati na upravljanje sportistima. Nadamo se da će u tom sportskom objektu stasati neki novi šampioni koji će predstavljati Crnu Goru širom svijeta.

U razgovoru sa mladima smo dosli do saznanja da su veoma nezadovoljni odnosom lokalne samouprave i Predśednika Golubovića prema njima.

Gospodin Golubović je u lokalnoj upravi i javnim preduzećima zapošljavao članove svoje uže i šire rodbine što je izazivalo veliko negodovanje kod mladih.

Mladi su izrazili nezadovoljstvo što su uskraćeni za muzičke događaje u odnosu na njihove vršnjake koji žive i Budvi, Cetinju, Kotoru i drugim Crnogorskim gradovima.

Nakon završetka događaja građani su otklonili sve dileme i dokazali da ovaj projekat nije imao za cilj da pruži podršku bilo kojoj političkoj partiji na lokalnim izborima.

Crnogorska kulturna mreža izražava zadovoljstvo uspješno realizovanim projektom u Vasojevićima.

 

44 PMS_8034 PMS_8065 PMS_8067 PMS_8133 PMS_8165 PMS_8309 PMS_8414

[top]