03 feb 2018

MLADI SU NAJVEĆI KAPITAL BERANA

0 Comment

 

                                 MLADI SU NAJVEĆI KAPITAL BERANA                

.

Crnogorska kulturna mreža je i pored negativne kampanje od strane pojedinih političkih subjekata u Beranama uspješno realizovala projekat “Moj izbor Crna Gora” na kojem je prisustvovalo više hiljada mladih. Najveće ovacije publike je izazvao nastup polaznika škole D-Mol ogranak Bijelo Polje koji su izveli nekoliko poznatih crnogorskih pjesama.

Nekoliko dana prije događaja određeni politički subjekti koji učestvuju na predstoječim lokalnim izborima su preko društvenih mreža i dijeljenjem flajera vodili negativnu kampanju protiv događaja kako je njegov organizator DPS, jer se isti realizovao na dan njihove završne konvencije. Radi crnogorske javnosti želimo da istaknemo da smo događaj koji je prevashodno bio planiran da se organizuje 2. februara zbog loših vremenskih uslova pomjerili za 1. februara na dan kada je koalicija Berane pobjeđuje imala završnu konvenciju, što je jedina istina.

Začuđeni smo stepenom mržnje političkih subjekata prosrpske orjentacije prema događaju koji ima crnogorski predznak.

Obraćajući se prisutnima predśednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović je istakao da su Vasojevići kroz istoriju uvijek bili na strani Crne Gore, u veoma teškim vremenima za nju.Damjanović je apelovao na mlade da ne dozvole političarima da ih dovedu u zabludu kada je u pitanju odnos prema Cnoj Gori, i da se svi zajedno moramo zalagati da je izgrađujemo da bude ljepša i bolja, kao i da svi na nju polažemo podjednaka prava bez obzira na vjeru i naciju.

On je izrazio žaljenje što su Berane jedan od lidera kada je u pitanju nezaposlenost i kada su u pitanju partiska zapošljavanja. Damjanović je pozvao mlade da ne odlaze iz Berana već da iskoriste posticajne mjere Ministarstva poljoprivrede kako bi zasnovali porodični biznis i bili sebi poslodavac.

Ovo je četvrti put da je naša organizacija uspješno organizovala događaj u Beranama, u gradu koji je kada su u pitanju kulturno-zabavni programi nepravedno zapostavljen.

Na kraju želimo da istaknemo da nas brine šovinistički odnos pojedinih političkih subjekata iz ovog grada prama događaju koji ima crnogorski predznak.

 

 

 

 

 

 

 

[top]