23 avg 2021

MITROPOLITE VI NIKAD  NIJESTE BILI NAŠ NITI MI VAŠI

0 Comment
Javno obraćanje srpskog mitropolita Joanikija Mićovića u kojem je između ostalog izrazio
 “ ljubav” prema učesnicima patriotskog skupa na Cetinju me je inspirisalo da uzmem pero i napišem mu odgovor na njegovu patetiku po kojoj je prepoznatljiv.
Mitropolite  srpski prije svega upućujem Vam čestitke na izboru koji je održan daleko od Cetinja i Crne Gore u drugoj državi.
Samim tim što se čin Vašeg imenovanja nije desio u Crnoj Gori Vi nikad ne možete biti naš Mitropolit niti mi Vaši.
Ja nikad ne mogu pripadati Vama niti Vi meni jer se Vi zalažete da Crne Gore ne bude a da njena crkva nikad ne obnovi autokefalnost koju joj je otela vjesrska zajednica kojoj Vi služite.
Pažljivo čitajući Vaše zalopojke u javnom obraćanju obuze me tuga ali mi suza ne krenu jer mi se pred očima stvori Vaša slika iz predizborne kampanje za lokalne  izbore u Nikšiću kada ste umjesto Jevandjelja u ruci držali birački spisak i koverte sa novcem.
U “ iskrenom” obraćanju crnogorskoj javnosti  nijednom riječju ne kazaste da ste Vi jedini mitropoit u istoriji naše države čijem ustoličenju su se protivili Cetinjani i vjerujući Crnogorci.
Takođe  kazaste da ne služite interesima druge države očito ste zaboravili Vaše učešće u litijama koje su prvenstveno imale za cilj da od Crne Gore otmu imovinu i predaju je u vlasništvo crkvi Republike Srbije.
Kazali ste da Vi nijeste došli niodkud da okupirate. Ovim putem Vam poručujem  to što Vi radite Crnoj Gori otimate joj svetinje, kradete identitet  to nikad nijedan okupator izuzevši Srbiju 1918. godine nije radio.
Što se tiče Vašeg poziva za razgovor spreman sam da sa Vama lično na srpskoj televiziji ili Vama bliskoj “ nezavisnoj” televiziji Vijesti  pred očima crnogorske javnosti ukrstim argumente i nepobitne činjenice da Srpska crkva do 1918.godine nije postojala u našoj državi.
Sa velikim zadovoljstvom bih sa Vama razgovarao o autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve koju Vi negirate i falsifikujući istorijiske činjenice pokušavate predstaviti mitropoliju crnogorsko- primorskh kao njenog naslednika.
Mitropolite vjerujem kao dični  Banjanin nakon svečanog ustoličenja za koje i ja i Vi znamo da neće biti održano u cetinjskom manastiru da ćete biti hrabri i pristati na moj poziv za ukrštanje argumentacije.
Na kraju  mitropolite niko od nas nije protiv organizacije Vašeg ustoličenja u Crnoj Gori ali se protivimo da se on održi na tronu Svetog Petra Cetinjskog jer Vi te časti nijeste dostojni zbog svog odnosa prema Crnoj Gori.
Umalo da zaboravim da Vas podśetim da obrišete paučinu sa Svetog pisma i Jevandjelja jer ih odavno nijeste koristili  tokom službe očito su prioritet u odnosu na njih dobijali birački spiskovi i političke poruke.
Srdačno Vas pozdravljam sa nadom

da će Vam Gospod Bog oprostiti sve  grijehovd  koje ste uradili prema Crnoj Gori.

[top]