12 feb 2014

Ministarstvo da objelodani rezultate rada Igora Jovovića

0 Comment

Crnogorska kulturna mreža poziva Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija da javnost upozna sa rezultatima rada bivšeg ambasadora Crne Gore u Republici Srbiji  gospodina Igora Jovovića i njegovih saradnika.

Za vrijeme svog mandata gospodin Jovović nije uradio ništa dobro za Crnogorsku zajednicu u Srbiji. Svojim neodgovornim odnosom uspio je da unese podjele medju udruženjima Crnogoraca koji nijesu uspjeli da formiraju svoj Nacionalni savjet jer u tome nijesu imali podršku ambasade.

Broj Crnogoraca nakon održanog popisa u Srbiji se prepolovio, jer ambasada nije imala nikakve aktivnosti kako bi ih oslobodila pritiska koji je na njih vršen od strane bliskih saradnika Borisa Tadića.

Takođe, bilo bi dobro da se javnost obavijesti u kojem je finansijiskom iznosu ambasada podržavala projekte Crnogorskog naionalnog vijeća koje je pod patronatom namještenikâ ambasade Mirka Zečevića i Milana Lakića.

Smatramo da bi bilo dobro da se građani upoznaju sa radom ambasadora Jovovića, jer su oni svojim novcem plaćali raskošan život njega i njegove porodice u luksuznoj vili na Dedinju.

Ambasador Jovović  umjesto da  je obilazio Crnogorska udruženja I njihove događaje sa svojom ženom obilazio modne revije I koncerte, koristeći automobil za koji su gorivo plaćali građani Crne Gore poreski obaveznici, a svoj nedolazak je na skupove Crnogorske zajednice je pravdao nemanjem sredstava za gorivo koje je prethodno potrošio za svoje private provode.

Crnogorska kulturna mreža se nada da Crna Gora delegiranjem novog ambasadora neće, kao što je bio slučaj sa odabirom gospodina Jovovića, napraviti grešku koja će skupo koštati Crnogorsku zajednicu u Srbiji.

Apelujemo na ministarstvo da pruži svu potrebnu podršku Crnogorskoj zajednici oko prikupljanja inicialnih potpisa za formiranje Nacionalnog savjeta, jer su Crnogorsci u Srbiji jedina manjina koja nema  formiran svoj savjet

[top]