10 sep 2023

MINISTARKA VLAOVIĆ NASTAVLJA DA OMALOVAŽAVA CRNOGORSKU KULTURU

0 Comment
Da postoji i gore od Vesne Bratić pokazala nam je odlazeća kontraverzna ministarka Kulture i medija Maša Vlaović.
Maša nam se skoro preko društvenih mreža pohvalila kako je resor na čijem je čelu izvojio 13.000 eura za  sufinasiranje 18 projekata posvećenih očuvanju kulturne baštine Crne Gore.
Kada se ovo  “ velika” cifra podijeli sa brojem dobitnika dodje se do prośečne cifre od 722 € po projektu.
Za rubriku vjerovali ili ne je činjenica da je ministarka Maša u čast potpisivanja ugovora sa dobitnicima grantova upriličila svečanost i zakusku, koja je po mom skromnom mišljenu imala ukus čemerike.
Pitam se sa koliko obraza su se Maša i njeni saradnici odlučili da izdvoje ova mizerna sredstva pod plaštom očuvanja kulturne baštine Crne Gore?
Ovakva odluka se može jedino okarakterisati kao posprdavanje sa crnogorskom kulturnom baštinom, što i nije izmenađenje znajućin iz koje nam političke partije Maša dolazi.
Da nije tužno, bilo bi smiješno!
Međutim nije Maša kriva , što je zapalo da bude ministarka resora koji je preveliki zalogaj za njene skromne kapacitete.
Svi smo nakon potpisivanja Temeljnog ugovora kojim jenod Crne Gore otet dio kulturne baštine da se uvjerimo čijim interesima služi “ legendarna” Maša.
Vjerovatno je Maša zaslijepljena luksuznim službenim BMV-om čije bahaćenje u njemu joj plaćaju građani, kao i ostalim beneficijama koje donosi sama funkcija, pa iz tih razloga ne može da shvati značaj očuvanja kulturne baštine Crne Gore.
Ministarstvo kulture i medija je ovom raspodjelom  pokazalo da Vladi doktora Abazovića nije prioritet očuvanje Crnogorske kulturne baštine, naprotiv prioritet joj je njeno gašenje.
Još sitno odbrojavamo do Mašinog odlaska sa funkcije ministarke, a nama preostaje nada da će se u budućnosti sanirati šteta koju su ona i Vesna Bratić nanijele crnogorskoj kulturi.
[top]