11 dec 2020

MINISTAR LEPOSAVIĆ PONIŽAVA CRNOGORCE I CRNOGORSKU CRKVU

0 Comment
Ministar pravde Vladimir Leposavić nepozivanjem predstavnika Crnogorske pravoslavne crkve  na konsultacije oko izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti  je ponizio Crnogorce.
Ovim gestom ministar Leposavić je pokazao da je na funkciju isključivo došao da bi od Crne Gore oteo manastire koje su gradili  Crnogorci i predao ih u vlasništvo beogradskoj patrijaršiji.
Kao što je poznato ovim Zakonom je pored vjerskih objekata obuhvaćena i druga imovina na atraktivnim lokacijama pa se može zaključiti da gospodin Leposavić štiti interese investitora koji su već postigli dogovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom oko kupovine zemljišta.
Novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti će za Crnogorce i njihovu crkvu biti diskriminatorski i uskratiće im Ustavom zagarantovana prava.
Ovakvo ponašanje ministra Leposavića je za Crnogorce očekivano znajući da je on učesnik litija koje su imale za cilj rušenje Crne Gore.
Takođe aktuelni Ministar pravde je bio i pravni zastupnik Srpske  pravoslavne crkve i njen glasnogovornik u napadima na našu državu pa samim tim je zaočekivati da mu je izmjene postojećeg zakona pisao neko iz  beogradske patrijaršije.
Pozivamo gospodina Vladimira Leposavića da emocije prema SPC ostavi po strani i da na konsultacije pozove predstavnike Crnogorske pravoslavne crkve kako bi i oni dali svoje sugestije na izmjene zakona.
Ovim oglašavanjem želimo da skrenemo pažnju novoj Vladi da nemaju pravu da kulturnu baštinu Crne Gore predaju u vlasništvo vjerskoj zajednici strane države koja ni na koji  način ne polaže pravo na nju.
[top]