24 mar 2014

MINISTAR DA SANKCIONIŠE NEODGOVORAN ODNOS

0 Comment

Nastavlja se permanento nepoštovanje Državnih simbola. Na fotografiji  koja je fotografisana ispred osnovne škole 21.maj u Podgorici se vidi neodgovoran odnos prilikom isticanja Drzavne zastave, koja u ovom slučaju služi kao  Državni simol, koji se koristi kao  zavjesa za prikrivanje polomljenog stakla.

Ovakvo istaknuta zastava je dobar primjer neodgovornog odnosa prema Crnoj Gori i njenom indetitetu. Gospoda iz uprvae škole treba da znaju kako se ističe Državna zastava, jer oni su ti koji treba da edukuju učenike kako se koriste Državni simboli, i da kod njih šire patriotski odnos prema domovini.

Crnogorska kulturna mreža poziva Ministra prosvjete gospodina Slavoljuba Stijepovića da najoštrije sankcioniše direktora škole 21. maj koji je pokazao neodgovoran odnos prema Crnoj Gori i njenom indetitetu.

Ovaj prestup je tim prije veći jer se desio u školi koja nosi ime najznačajnijeg datuma u ponosnom istorijiskom trajanju Crne Gore.

Znajući gospodina Stijepovića kao čovjeka koji se sa pozicije ministra doprinio da se crnogorski jezik uvede u obrazovni sistem, očekujemo da će najoštrije sankcionisati direktora škole i tako svim ostalim direktorima širom Crne Gore dati doznanja da se ovakvi primjeri neće tolerisati.

Nadamo se da ministar neće slijediti svog kolegu Raška Konjevića koji je na naš ukaz o sličnom prekršaju u Kolašinu  svoju partisku koleginicu Verice Aničić,  načelnicu filijale MUP-a samo opomenuo, iako Zakon o Državnim simbolima  propisuje kaznenen odredbe.

Crnogorska kulturna mreža izražava sprenost da školi 21. maj donira koplje i zastavu koji bi se istakli na ulazu na način kako je to zakonom propisano.

[top]