25 sep 2022

MILANOVO (NE) UVJERENJE DA ĆE MIMO USTAVA SMIJENITI ĐUKANOVIĆA

0 Comment
Dok lovac na zmajeve lovi u mutnom, najpopularniji  prosrpski političar lider Demokratske narodne partije Milan Knežević je najveći zagovornik za  smjenu predśednika Crne Gore Mila Đukanovića.
On je (ne) uvjeren da će mimo mišljenja Ustavnog suda u Skupštini Crne Gore zajedno sa svojim neiskrenim političkim partnerima uspjeti da  neustavno  smijenjeni predśednika Đukanovića.
Naime, Knežević zamjera Milu što mimo Ustavnih procedura i na osnovu saooštenha za javnost bivše skupštinske većine od 30. avgusta nije  mandat za sastavljanje Vlade povjerio Miodragu Ćakiju Lekiću.
Predśednik Milo Đukanović je da se vodio logikom na koju se poziva Milan Knežević  imao podjednako osnova  kako Lekiću tako i Dari sa Smokovca povjeri mandat za sastav Vlade.
U maniru dobrog retorirača lider DNP-a ne želi da prizna da je njega i ostale učesnike pregovora šibicarskim trikom prevario odlazeći premijer Dritan Abazović, čija je stranka nakon isteka roka podržala Ćakija Lekića.
URA je uspjela da za svom lideru obezbijedi kiseonik i na kratko mu  produži boravak u premijerskoj fotelji, dok su Rajo i Milan uspjeli da crnogorskoj javnosti prezentiraju Dritanovu ljubavnu romansu sa foteljom iz Karađorđeve ulice.
Knežević svjestan činjenice da je i sam izgubio dragocjeno vrijeme u propalim i neiskrenim pregovorima sa bivšim koalicionim partnerima pokušava da teret krivice prebaci na predśednika Đukanovića.
Kao veoma iskusan i vispren političar lider DF-a je znao nakon zadnjeg sastanja da ništa nije dogovoreno pa utjehu pokušava pronaći u pokušaju prebacivanja krivice za krah pregovora na Mila Đukanovića.
Dok Ćaki Lekić stavlja obloge oko glave da ublaži bol koji su mu nametnuli politički partneri, Knežević rebrendira sa novim logom prostorije opštinskih odbora DNP-a i možda se priprema da napravi ostupnicu od Raja Mandića.
Nadam se da će iskusni politički veteran Predrag Bulatović predložiti Milanu da ode kod Mila i ponudi mu zarad nacionalnog pomirenja da odigraju partiju Ne ljuti se čovječe.
Dok čekamo da Baba Vanga lideru DNP-a javi tumačenje Ustava, preostaje nam da se nadamo da se Skupština Crne Gore neće pretvoriti u Zadrugu koja se producira u Beogradu.
[top]