18 apr 2023

MILAN KNEŽEVIĆ DA POKRENE SASLUŠANJA ZBOG PRISLUŠKIVANJA SVEŠTENSTVA CRNOGORSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

0 Comment
Crnogorska javnost je imala priliku da čuje snimljeni razgovor između mitropolita  Crnogorske pravoslavne crkve gospodina Mihaila i vladike Borisa Bojovića.
Pozivam  predśednika Odbora zabezbijednost i odbranu  Milana Kneževića da u što hitnijem roku sazove śednicu odbora na čijem je čelu, kako bi se ispitale okolnosti pod kojima su snimani  sveštenici CPC.
Ovaj sramni  čin zaslužuje da bude ispitan i da crnogorska javnost sazna istinu oko navedenih okolnosti.
Vjerujem da će gospodin Milan Knežević  iako ne podržava Crnogorsku pravoslavnu crkvu uvažiti moju sugestiju i dati svoj skroman doprinos da javnost sazna istinu.
U prethodnom periodu smo imali priliku da svjedočimo kako je gospodin Knežević u parlamentu i na ulici poturao svoja leđa zarad interesa Srpske pravoslavne crkve, pa samim tim nema razloga da kao narodni predstavnik sa pozicije na kojoj se nalazi ne da doprinos da se sazna istina.
Krajnje je vrijeme da se stane sa progonom Crnogorske pravoslavne crkve i njenog sveštenstva od strane državnih institucija, kao i da ova vjerska zajednica dobije status koji joj pripada.
Ova tema nije ništa manje važna od ostalih tema koje je obrađivao ovaj odbor koji je zahvaljujući harizmi gospodina Kneževića postao popularniji za praćenje od plenarnih śednica Skupštine Crne Gore.
Preostaje nam da se nadamo da će odbor čijim radom rukovodi Milan Knežević profedionalno pristupiti ovom slučaju i dati svoj skromni doprinos da se sazna istina.

 

[top]